Spaghetti n' meatballs
Ingredienser
- Kødboller
- ½ stk grøn chili
- 1 stk stort rødløg
- 1 fed hvidløg
- 400 g hakket oksekød
- 1 spsk tomatpuré
- ½ tsk paprika
- 2 tsk salt
- ½ dl olivenolie
- 4 stk sort peberkorn
- Tomatsauce
- 2 fed hvidløg
- 2 stk rødløg
- ½ stk grøn chili
- 1 dl hvidvin
- 2 stk røde peberfrugter
- 1 stk gulerod
- 2 dåser hakkede tomater
- ½ dl olivenolie
- 1 bundt frisk basilikum hakket
- Lidt rørsukker
- Salt og friskkværnet peber
- 1 pakke spaghetti
- 1 stk god parmesanost
Sådan gør du
Kødboller
Step 1. Hak chili, løg og hvidløg fint. Bland herefter alle ingredienser sammen og rør farsen sej med en grydeske, det tager nok et par min. stil den på køl ½ times tid. Når farsen har sat sig, formes små boller som steges gyldne på panden. Når de er færdige kommes de i et ildfast fad.
Tomatsauce
Step 1. Hak hvidløg, rødløg og chili fint. Sauter det af i en gryde uden det tager farve. Når løgene er blanke tilsættes hvidvin og reduceres ind til det halve. Fjern kernerne fra peberfrugterne og snit dem groft. Skræl guleroden og snit den i i tynde skiver, kom peberfrugter, gulerod og hakkede tomater i gryden og lad det simre i ca. 30 min. under låg.
Step 2. Med en stavblender blendes saucen, hæld oliven olien i lidt af gangen og herefter basilikum, gem lidt til pynt. Smag til med salt, peber og rørsukker.
Step 3. Hæld saucen over kød bollerne og varm det i ovnen i ca. 10 min.
Step 4. Kog pastaen i letsaltet vand. Server retten med masser af revet parmesanost.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...