28/2/2021 | Magasin 2 2021
Stegte kalvebrisler med artiskokker og svampe i sauce Barigoule
Kalvebrisler er små kirtler i kalvens hals og (desværre) er denne variant af indmad for mange en ganske overset spise. Brislerne er dog en anerkendt delikatesse og særligt i Frankrig hyldes de let sødmefulde brisler i gastronomien. Brisler kan være en smule svære at få fat i, i Danmark, men bør kunne bestilles hos velassorterede slagtere. Nyd brislerne i denne ret hvor de får selskab af svampe og artiskokker i den klassiske franske Barigoule-sauce og sæt dertil et glas portugisisk vin og nyd en symfoni af store smage i smuk forening.
Ingredienser
- 1000 g kalvebrisler
- 4 stk artiskokker
- 250 g blandet svampe
- 4 hele gulerødder
- 1 dl tør hvidvin
- 2 dl kraftig hønsefond
- 1 stk citron
- 2 hele skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 kvist timian
- 1 stk laurbærblad
- 1 bundt persille
- Olivenolie til stegning
- Løgismose smør til stegning
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Blanchér kalvebrislerne i letsaltet vand og fjern herefter hinder og sener. Skær brislerne i passende stykker og læg dem til side.
Step 2.
Skræl artiskokkerne for de stive blade, del dem i passende stykker og opbevar dem i vand tilsat citronsaft/eddike, så de ikke bliver sorte før tilberedning.
Step 3.
Del svampe og gulerødder i passende stykker og hak skalotteløg og hvidløg.
Step 4.
Steg artiskokker, svampe og gulerødder i olivenolie. Efter 3 min tilsættes skalotteløg, hvidløg, timian og laurbærblad, steg med i ca. 1 min.
Step 5.
Kog panden af med hvidvin og reducer til det halve, tilsæt herefter hønsefond og tilbered grøntsagerne færdig. Ved servering tilsættes rigeligt hakket persille og smag til med citronsaft, salt og peber.
Step 6.
Steg kalvebrislerne sprøde i en blanding af smør og olivenolie, hele hvidløg og timiankviste. Krydr med rigeligt salt og peber før servering. Tilsæt brislerne til grøntsagerne i saucen og servér.
Andre forslag
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...