31/8/2022
|
Magasin 5 2022
Syltede skoleagurker
Ingredienser
- 1 skoleagurker (ca. 30 stk)
- 300 g salt
- 3 l vand
- Syltelage
- ½ l eddike
- ½ l vand
- ½ l sukker
- 6 stk laurbærblade
- 1 spsk hel sort peber
- 1 spsk korianderfrø
- 2 stk dildskærme (eller dildfrø)
- 1 spsk gule sennepsfrø
- 4 stk stjerneanis
- 1 stk peberrod på ca. 2 cm pr. sylteglas (valgfrit)
Sådan gør du
Dag 1
Step 1. Skyl agurkerne, prik dem med en stegenål eller en lille kniv hele vejen rundt.
Step 2. Pisk saltet i vandet, indtil det er så opløst som muligt.
Step 3. Læg agurkerne i lagen natten over. Sørg for, at de er helt dækkede af væsken.
Dag 2
Step 1. Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde, og kog syltelagen sammen. Undlad at putte peberroden i gryden. Tilsæt eventuelt 1 tsk. flydende atamon forlængere holdbarhed.
Step 2. Skyl agurkerne fra dagen før, og kom dem på skoldede glas med et stykke peberrod i hver.
Step 3. Hæld den varme lage med krydderier over agurkerne, og sæt låg på med det samme.
Step 4. Opbevar agurkerne køligt og mørkt i minimum 1 uge – gerne længere.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...