31/8/2022
|
Magasin 5 2022
Syltede skoleagurker
Ingredienser
- 1 skoleagurker (ca. 30 stk)
- 300 g salt
- 3 l vand
- Syltelage
- ½ l eddike
- ½ l vand
- ½ l sukker
- 6 stk laurbærblade
- 1 spsk hel sort peber
- 1 spsk korianderfrø
- 2 stk dildskærme (eller dildfrø)
- 1 spsk gule sennepsfrø
- 4 stk stjerneanis
- 1 stk peberrod på ca. 2 cm pr. sylteglas (valgfrit)
Sådan gør du
Dag 1
Step 1. Skyl agurkerne, prik dem med en stegenål eller en lille kniv hele vejen rundt.
Step 2. Pisk saltet i vandet, indtil det er så opløst som muligt.
Step 3. Læg agurkerne i lagen natten over. Sørg for, at de er helt dækkede af væsken.
Dag 2
Step 1. Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde, og kog syltelagen sammen. Undlad at putte peberroden i gryden. Tilsæt eventuelt 1 tsk. flydende atamon forlængere holdbarhed.
Step 2. Skyl agurkerne fra dagen før, og kom dem på skoldede glas med et stykke peberrod i hver.
Step 3. Hæld den varme lage med krydderier over agurkerne, og sæt låg på med det samme.
Step 4. Opbevar agurkerne køligt og mørkt i minimum 1 uge – gerne længere.
Andre forslag
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Avocadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...