13/6/2025
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Ingredienser
- Tomater i forskellige farver og størrelser
- Nektariner
- Godt brød
- Sprøde salater
- Friske urter
- Sardiner eller ansjoser
- Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Citrondressing
- ½ dl friskpresset citronsaft
- ½ dl honning
- 1½ tsk sennep
Sådan gør du
Step 1
Step 1. Tænd op i grillen.
Step 2
Step 2. Bland citron, honning og sennep i en skål, og sæt til side til brug.
Step 3
Step 3. Skær tomater i grove stykker, nektariner i både og brød i skiver, og dryp brødet med lidt olivenolie. Grill nektariner og brød.
Step 4
Skyl, og ordn salater og urter. Anret salaterne på et stort fad, bland med grillede nektariner og urter og hæld et par spsk. dressing henover.
Step 5
Åbn dåsefisken, og servér på det grillede brød sammen med salaten.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...