Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 3.799,50
Barolo Cru Cerequio
- 6 stk. 3.799,50
745,-
993,33 pr. l.
6 stk.
3.799,50
633,25 pr stk.
Spar 670,50
Anbefalinger
Falstaff Magazin
95
Othmar Kiem, Simon Staffler - November 2017
Robert Parker - The Wine Advocate
92
Monica Larner - August 2018
James Suckling
94
James Suckling - Januar 2018
Wine Spectator
93
Bruce Sanderson - September 2019
Beskrivelse
"We had to patiently wait for the right ripening of Nebbiolo, completing the harvest in early November. We will have an excellent Barolo wine, with great longevity and rich in complex aromas" fortæller Achille Boroli om 2013-årgangen. Achille havde ellers slået sig på ejendomsadministration, men blev fanget af forældrenes passion for det gode liv i almindelighed og vin i særdeleshed, og siden årtusindskiftet har det mere end nogen anden været ham der har forvandlet Cascina La Brunella fra forglemmelighed til en vingård, som både de nationale og internationale anmeldere gerne besøger og efterfølgende lovpriser, hvilket har givet selvtillid nok til at flager med sloganet ”Baroli Il Re delle Collina" – (Baroli Bakkernes Konge), med fin reference til det berømte ordspil "Il Re Dei Vini, Il Vino Dei Re" (vinenes konge, kongernes vin).
Her er det den ene af familiens 3 enkeltmarksvine. Nærmere bestemt vine fra et par parceller oppe nær toppen af Borgate Cerequio på grænsen mellem Barolo og La Morra hvorfra der er en svimlende 360 graders udsigt ud over landskabet. I alt 1,3 ha. med i omegnen af 30 år gamle vinstokke, der står med en sydøstlig eksponering i leret blå mergel og kalksten. Skråningerne op mod højderyggen blev allerede kaldt “zona sceltissima” (topkvalitet) i 1867 af Lorenzo Fantini, der var en af sin tids berømte agronomer (og ham med Il Re Dei Vini) og siden er Cerequio også blevet kaldt “Riviera delle Langhe” fordi stedet er begunstiget af et særligt lunt mikroklima. Kun 4 andre producenter tapper Barolo Cerequio.
Der er tale om manuel høst med soignering af klaserne både oppe på Cerequio og fremme på vingården. Alle stilke fjernes og efter en let knusning af druerne gæres der i thermoregulerede rustfri ståltanke hvor også den malolaktiske gæring overstås inden vinen via tyngdekraften løber ned til fadene i kælderen. Der er tale om 24 måneders modning i en blanding af 1.000, 1.500 og 2.500 liters slavonske og franske fade inden den endelige cuvée sammenstikkes og tappes flaske og først efter yderligere 12 måneders modning frigives vinen til salg.
En stadig meget vital Barolo som fortjener de store glas, tålmodighed og hvis der skal skydes genvej tidlig dekantering. Herefter intens med stadig mere vinøssitet og blomstrende duftroser, kamille, tjære og krudtrøg fra slaget på reden. Fadet holder sig pænt i baggrunden, tanninerne er mærkbare, men pænt integrerede og bidrager til at den samlede oplevelse bliver delikat og interessant.
Producent
Boroli di Cascina La Brunella er ikke en af de historiske ejendomme i Barolo, som stolt kan berette om tidligere generationers slid og slæb i vinmarkerne og efterfølgende forvandling fra fattige vinbønder til velhavende vinmagere.
Tværtimod er der tale om en piemontesisk familie af iværksættere som i 150 år har haft succes og tjent betydelige summer først i tekstilindustrien og siden i forlagsbranchen. Op gennem 1990’er blev den 5. generation i familien i form af Silvano og Elena Boroli imidlertid langsom klar over, at de gerne ville noget andet. Som Silvano formulerede det, ville de gerne ”få tidens skøre rytmer lidt på afstand”, og da både Silvano og Elena var passionerede livsnydere og vinelskere lå det lige til højrebenet, at de skulle vie resten af deres liv til et nyt projekt som skulle kredse om vin og gastronomi i den rækkefølge.
I 1997 købte de derfor vingården Cascina La Brunella, der ligger naturskønt på en bakketop oppe bag Castiglione Falletto i hjertet af Barolo-distriktet og efterfølgende også Locanda del Pilone, der ligger lige så drømmeagtigt smukt på toppen Madonna di Como 4 kilometer syd for Barbaresco.
En passion var blevet til et job og siden årtusindeskiftet har de været på en forunderlig rejse, som nu bliver videreført af den 6. generation i skikkelse af sønnen Achille Boroli. Han havde ellers slået sig på ejendomsadministration, men blev fanget af forældrenes passion, og har siden han blev en del af projekt i 2000 efteruddannet sig først som sommelier og siden indenfor vindyrkning og vinproduktion. Familien taler ikke så meget om de bump de oplevede de første år, men vi fornærmer dem næppe ved at nævne, at heller ikke de lige kunne producere vin i verdensklasse fra den ene dag til den anden, og at de i starten næppe sat det rigtige hold.
Det blev derfor vin og gastronomi i den omvendte rækkefølge i det at den japanske, men italienske skolede kok Masayuki Kondo i 2012 skaffede Locanda del Pilone en stjerne i Michelin guiden, samtidigt med at vinkortet, der allerede dengang havde passeret de 1.000 numre, fik løftet restauranten ind i det eksklusive netværk ”Krug-Ambassade”.
Det fik Achille til at fundere over om ikke driften af vingården var funderet lidt for meget på tradition frem for innovation, og i forbindelse med 2012-høsten besluttede han sig for radikale ændringer både omkring arbejdet med vinstokkene og arbejdet i vinkælderen med henblik på at profilere vinene i almindelighed og vinene fra de 3 enkeltmarker i særdeleshed.
Planen var og er stadig, at Boroli ud fra devisen ”kompromisløs kvalitet” skulle tælles med blandt de bedste producenter i Barolo, og her næsten 25 år efter den spæde start, og efter mange, mange anmelderroser er de så langt, at Achille vover at flage det nye slogan ”Boroli Baroli Il Re delle Collina" – Boroli Barolo Bakkernes Konge”.
Boroli di Cascina La Brunella kultiverer i underkanten af 10 ha. og bortset fra nogle rækker med Chardonnay lige nedenfor den nye kælder (fra 2006 og beklædt med egestave der er konserveret i Barolo) handler det udelukkende om Nebbiolo og der produceres blot 6 forskellige vine.
- Chardonnay Bel Ami (1,6 ha.)
- Langhe Nebbiolo (1,3 ha.)
- Barolo (1,6 ha.)
- Barolo Brunatta (2,8 ha.)
- Barolo Cerequio (1,3 ha.)
- Barolo Villero (0,8 ha.)
Løgismose har importeret vine fra Boroli di Cascina La Brunella siden foråret 2022. Du finder vores aktuelle udvalg her.
Oprindelse
Region
Piemonte ligger i Nordvestitalien og er en af landets mest prestigefyldte vinregioner. Vinmarkerne ligger mellem Alperne i nordvest og Apenninerne i sydøst, og regionen udmærker sig ved at være domineret af lokale sorter som f.eks. Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese. Klimaet er gennemgående kontinentalt men præget af nærheden til bjerge, som begrænser nedbørsmængden. Stilmæssigt produceres en bred vifte af typer fra de tanninrige og længelevende vine fra Barolo, de saftige og friske Barbera vine, de lette hvidvine på Arneis og Cortese samt de søde, mousserende fra Asti på Moscato. En stor del af vinene i regionen produceres indenfor DOC og DOCG reglerne.Distrikt
Barolo er et vindistrikt i Piemonte i det nordvestlige Italien. I de rullende bakker omkring byen Barolo syd for Alba produceres noget af Italiens fineste rødvin, og kun Nebbiolo druen må anvendes. Den plantes sædvanligvis på de bedste dele af sydvendte skråninger. Jordbunden varierer i distriktets 5 kommuner fra kalksten og mergel i La Morra og Barolo til mere sandsten i Castiglione-Falleto, Serralunga d'Alba og Monforte. Distriktet er kendt for aromatiske, tanniske og længelevende rødvine, omend der særligt de seneste år er kommet producenter på banen, der laver vine, som er hurtigere drikkeklar end tidligere tiders. Barolo skal pr lov lagres min 38 måneder hvoraf de 18 skal være på fad.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter