RÅVAREFOKUS
PÆRER I SÆSON
De søde og sprøde pærer er i sæson fra slutning af august til november. Og når tiden er, kan vi varmt anbefale at lade pærerne indgå i diverse kreationer i det både salte og søde køkken, hvor pærens aroma kan få lov at brillere. Læs om de mest almindelige pæresorter i Danmark og få bud på retter med pære.
PÆRESORTER I DANMARK
Der findes mere end 1.500 pæresorter i verden, de fleste franske, men også herhjemme er disse fem sorter nogle af de mest almindelige:
ALEXANDER LUKAS
Perfekt moden midt i november med holdbarhed resten af året. Den grøngule pære er middelstor og ægformet. Pæren har god syrligsød smag, en tyk skræl samt fint og fast frugtkød. God til desserter.
CLARA FRIJS
Plukkes i september med ca. 1 måneds holdbarhed på køl. Det er en middelstor, rund pære med meget tynd skræl. Smagen er sød og aromatisk og frugtkødet sprødt og saftigt. God som spisepære, men også til desserter og bagning.
COMICE
I midten af oktober er pæren plukkemoden og kan holde sig et par måneder. Sødt og saftigt frugtkød og brungrøn skræl. En fantastisk spisepære.
CONFERENCE
Den matgrønne pære er moden først i oktober og har lang holdbarhed. Den er middelstor med form som en nissehue. Saftig, let krydret, god aroma og sød – oplagt bare at spise.
GREV MOLTKE
Græsgrøn, rund pære som ndes i mange frugthaver, klar til plukning i midten af september. Sødt, men lidt grynet frugtkød, som gør den bedst til kager og desserter.