15/5/2025
|
Magasin 2 2025
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatype, oplagt at sætte småfolk til at trille, mens Pecorara henviser til ricotta lavet på fåremælk. Sidstnævnte er svær at opstøve herhjemme, så Kasper tyede til ricotta på komælk af overordentligt kvalitet.
Et meget delevenligt pastamåltid for store som små.
Ingredienser
- Pasta
- 150 g durumhvedemel
- 150 g hvedemel tipo 00
- 4 æg
- Sauce
- 1 peberfrugt
- 1 lille aubergine
- ½ squash
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 400 g flåede tomater
- 1 bundt basilikum
- 6 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Salt
- 100 g frisk ricotta
- Parmigiano Reggiano
Sådan gør du
Pasta
Step 1. Ælt mel og æg sammen. Fordel i fire klumper, pak ind i film, og lad hvile minimum 1 time på køl.
Step 2. Rul små stykker af dej ud til lange tynde orme. Vikl enden rundt om din tommeltot, så der dannes en lille ring og nip det lange stykke af. Læg ringene på et meldækket bord. Fortsæt til dejen er opbrugt.
Sauce
Step 1. Skær peberfrugt, aubergine og squash i tern. Hak løg og knus hvidløg
Step 2. Brun peberfrugt, aubergine og squash af i en gryde med lidt olivenolie, og sæt til side. Sautér hakkede løg og hvidløg i samme gryde, til de er glasklare. Tilsæt flåede tomater, stegte grøntsager og basilikum. Krydr med salt.
Step 3. Kog pastaen i saltet vand i 3-4 min. Kom pastaen i saucen, og kog færdig i et par min. Servér med ricotta og parmesan på toppen.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...