Aspargestærte
Med ricottacreme og sprød parmaskinke
Ingredienser
- Tærtebund
- 4 stk butterdej a ca. 10x10 cm
- Fyld
- 16 stk grønne asparges
- 12 skiver parmaskinke
- 150 g ricotta
- 100 g hytteost
- 2 riv muskatnød
- 1 fed presset hvidløg
- 50 g revet parmesan
- 1 håndfuld spæde salater og krydderurter, f.eks. frisé, lollorosso, kørvel og karse
- 2 dråber ekstra jomfruolivenolie
- 2 dråber balsamisk eddike eller ægte balsamico
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Tærtebund
Step 1. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg butterdejen herpå. Læg et stykke bagepapir oven på butterdejen og læg så en bageplade på toppen, så dejen kommer under pres.
Step 2. Bag bundene i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 20 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Step 3. Tag bundene ud af ovnen og lad dem afkøle på bageristen.
Fyld
Step 1. Skær aspargesene i stykker på 10 cm og blancher kort dem i en gryde med kogende letsaltet vand i ca. 1-2 minutter, så de stadig har masser af bid. Afkøl dem herefter straks i isvand.
Step 2. Steg parmaskinken sprød i ovnen og læg herefter skiverne på fedtsugende papir. Rør ricotta og hytteost sammen og smag til med muskat, hvidløg, salt og peber.
Step 3. Drys et tyndt lag revet parmesan på en varm pande og lad det stege gyldent ved middel varme. Tag parmesanen af panden med en palet og læg den på et stykke køkkenrulle. Bræk den sprøde parmesanflage i mindre stykker.
Step 4. Smør ricottacremen på bundene og læg aspargesene oven på cremen. Kom den sprøde skinke, parmesan, salat og urter på toppen. Dryp et par dråber olivenolie og balsamico over inden servering.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avocadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...