30/9/2020
|
Magasin 6 2020
Braiseret svineskank med gulerødder
Braiseret svineskank er lige den slags simremad, man har lyst til hele året. I denne ret akkompagneres den sprøde svær og det saftige kød på skanken af nyopgravede, små og buttede rødder og den gastronomiske sløjfe bindes smukt når en saftig Côtes du Rhône eller Morgon skænkes i glasset.
Ingredienser
- 1 svineskank á ca et kilo
- 400 gulerødder
- Olivenolie
- Krydderurter , såsom salvie, timian, rosmarin, citrontimian, oregano, estragon
Sådan gør du
Step 1.
Rids svineskanken og gnid den med salt. Pensl med olivenolie og stil den i ovnen i 3 timer ved 150 °C, gerne med en smule væske i bunden af fadet, som suppleres undervejs i takt med at det fordamper.
Step 2.
Skræl gulerødder og læg dem i koldt vand.
Step 3.
Tag et par gulerødder og høvl dem helt tyndt i strimler ved hjælp af et mandolinjern eller en tyndskræller – gem gerne toppen, det pynter.Husk dog at rens toppen godt for jord, hvis du vælger at beholde den på.
Step 4.
Tag skanken ud når de 3 timer er gået, og skru ovnen op på 230 °C.
Step 5.
Flæk de resterende gulerødder mens ovnen bliver varmere. Kom lidt olivenolie i en pande og drys panden med salt og peber og læg gulerødderne med skærefladen nedad.
Step 6.
Pluk krydderurterne henover og steg gulerødderne ved mellemvarme ca. 25 minutter til de møre, men stadig har godt bid. Vend derefter gulerødderne og hæld væden (stegesaften fra skanken) fra fadet over gulerødderne.
Step 7.
Kom skanken i ovnen til sværene er sprøde, ca. 5-7 minutter mens gulerødderne glaseres i stegesaften.
Step 8.
Tag skanken ud og pluk kødet fra hinanden ved hjælp af to gafler.
Step 9.
Marinér de rå og tynde strimler af gulerødder med toppe i olivenolie, citron og salt og peber. Fjern krydderurterne fra de tilberedte gulerødder og vend dem med de rå, marinerede gulerødder. Anret ved siden af skanken.
Tip
Når man lader benet sidde på under tilberedning, giver det kødet og stegesaften ekstra god smag.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...