Coq au vin med grønt
Server med kartoffelmos eller rustikke grøntsager.
Ingredienser
- 1 kg Løgismose kylling
- 1 flaske bourgogne
- 1 dl æblecidereddike
- 4 kviste rosmarin
- 4 kviste timian
- 5 fed hvidløg
- 20 stk sorte peberkorn
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 l hønsefond
- 200 g pastinak
- 200 g persillerødder
- 200 g knoldselleri
- 100 g tørsaltet bacon
- 1 tsk olie
- 200 g champignon
- 200 g perleløg
- 1 spsk maizena
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Skær kyllingekødet i strimler eller tern på ca. 4 x 4 cm. Mariner kødet natten over med vin, æblecidereddike, rosmarin, timian, knuste fed hvidløg og sort peber.
Step 2.
Skræl imens gulerødder, persillerødder og knoldselleri og skær dem i tern på 2 x 2 cm. Giv grøntsagsternene et kort opkog i letsaltet vand, så de stadigvæk har bid.
Step 3.
Skær skindet af baconen og skær den derefter i tern på 2 x 2 cm. Steg baconternene sprøde på en pande i lidt olie, lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og gem fedtstoffet. Skyl og rens champignonerne, skær dem i kvarter og steg dem gyldne i fedtet fra baconen.
Step 4.
Tag kødet op af marinaden, dup det tørt med køkkenrulle, og brun det i smør i en stegegryde. Kog imens marinaden ind til en tredjedel. Læg kødet i gryden med marinade og tilsæt hønsefond. Lad kødet koge under låg i ca. 10 minutter.
Step 5.
Tag kødet op ad gryden og jævn saucen med Maizena og smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra rødvin. Kom nu kød, bacon og grøntsager tilbage og gryden og lad det simre 45 minutter.
Step 6.
Server f.eks. med kartoffelmos eller rustikke grøntsager. Eller gør som i Frankrig! Spis retten sammen med et stykke baguette.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...Lammekam
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...