30/9/2022
|
Magasin 6 2022
Cremet svampesuppe med stegte kastanjer
Det er en fryd at sanke sin egen mad. Tag en tur i skoven forud for dette efterårsmåltid og gå på jagt efter både kantareller, champignoner, Karl Johan og spisekastanjer.
Ingredienser
- 200 g blandede svampe (champignon, kantareller, Karl Johan etc.)
- 30 g tørrede skovsvampe
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 25 g Løgismose smør
- 1 dl tør sherry
- 5 dl hønsefond
- 2½ dl Løgismose piskefløde
- 100 g spisekastanjer kan købes i butikken på Nordre Toldbod, når sæsonen tillader det
- Salt og friskkværnet peber
- Citron
Sådan gør du
Step 1
Udblød de tørrede skovsvampe i vand. Skær de friske svampe i mindre stykker, og steg dem i smør i en gryde med tynde skiver skalotteløg og hvidløg. Dryp de tørrede svampe, og tilsæt dem til gryden.
Step 2
Tilsæt sherry til suppen, og lad den koge næsten væk. Tilsæt herefter hønsefond, og lad suppen simre til svampe og løg er møre.
Step 3
Tilsæt 2 dl piskefløde, og lad suppen koge igennem, og blend den herefter grundigt til den er helt fin og cremet. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Step 4
Steg svampe og kastanjer på en pande, og anret dem i dybe tallerkener og hæld suppe udover.
Step 5
Pynt evt. med let pisket flødeskum og tynde skiver af rå champignon.
Tip
Du finder forskellige svampe, tørre som friske, og spisekastanjer i butikken på Nordre Toldbod, når sæsonen er til det
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...Lammekam
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...