Fermenteret julekål
Med æbler og løg
Ingredienser
- 1 stk rødkålshoved
- 4 stk æbler
- 2 stk rødløg
- 3 stk kanelstænger
- 10 hele nelliker
- Havsalt
Sådan gør du
Step 1.
Snit kål og løg fint i tynde strimler med en kniv eller på en foodprocessor.
Step 2.
Riv æblerne groft på et rivejern.
Step 3.
Bland kål, æbler og løg sammen i en stor skål og tilsæt 8 gram salt pr 500 gram snittede grøntsager. Bland det godt rundt og lad det stå 5-10 minutter.
Step 4.
Ælt det herefter godt igennem, så der begynder at løbe væde fra.
Step 5.
Tilsæt til sidst kanelstænger og nelliker.
Step 6.
Pak massen i et eller flere sylteglas med patentlåg og lad ca 2-3 cm være luft i toppen, da kålen udvider sig. Pres kålen godt sammen i glasset. Lad den stå ved stuetemperatur de næste 2-3 uger og gerne i et fad, da der godt kan løbe lidt væske ud af glasset undervejs.
Step 7.
Man kan eventuelt løbende lette på trykket i glasset ved at åbne låget et par sekunder.
Tip
Kålen kan serveres afkølet, ved stuetemperatur eller opvarmes efter behag.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...