Glaseret svineskank
Med flødestuvet grønkål
Ingredienser
- Svineskank
- 2 stk svineskanke
- 1 spsk dijonsennep
- 2 spsk brun farin
- 25 g blødt Løgismose smør
- Salt og friskkværnet peber
- Flødestuvet grønkål
- 2 stokke grønkål eller 1 pakke frossen (ca. 350 g)
- 5 dl Løgismose piskefløde
- 1 tsk sukker
- 2 riv muskatnød
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Svineskank
Step 1. Rids skindet på skankene i harlekintern, uden at skære ned i kødet. Gnid dem med salt og peber og steg dem i ovnen ved 150 grader i ca. 4 timer, til de er helt møre. Sæt derefter ovnen på grill og steg sværen helt sprød i ca. 2 minutter på hver side.
Step 2. Rør dijonsennep, brun farin og smør sammen i en lille kasserolle og lad det koge op. Hæld karamellen over skankene lige inden servering.
Flødestuvet grønkål
Step 1. Skyl grønkålen, hak den i grove stykker og lad den koge hurtigt op i en gryde med letsaltet vand. Hæld grønkålen op i en sigte og lad vandet dryppe helt fra, inden den videre tilberedning.
Step 2. Hæld 1 dl af fløden i en gryde sammen med grønkålen og kog fløden ind, til den tykner. Gentag denne proces med resten af fløden ved at tilsætte 1 dl ad gangen og smag derefter til med sukker, revet muskat, salt og peber.
Step 3. Trancher gerne skankene direkte ved bordet, det ser flot ud, og server den stuvede grønkål til og måske lidt brunede kartofler.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...Salat med mormordressing på rygeost
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...