31/8/2021 | Magasin 7 2021
Gråand i rødbede-symbiose
Der er noget utrolig tilfredsstillende ved at bruge rub og stub af en råvare. I denne opskrift får både top, bede og juice ben at gå på. Ligeså gør andens bryst og lever. Servér retten til et glas Morgon og oplev, hvad det vil sige, når alting går op i en højere enhed.
Ingredienser
- 2 stk gråandebryst
- 2 stk andelever ,fersk
- 300 g blandede små rødbeder , gerne med top
- 1 l rødbedejuice
- 1 l hønsefond
- 1 dl balsamico
- 50 g kold Løgismose smør i tern til sauce
- Olie og Løgismose smør til stegning
- Salt og peber
- Rød skovsyre til pynt
Sådan gør du
Step 1.
Kom hønsefond, rødbedejuice og balsamico i en gryde og kog ind til ca. 3 dl.
Step 2.
Skær toppene af bederne og skyl dem grundigt for jord. Gem til senere. Rens bederne og kog dem møre i letsaltet vand.
Step 3.
Rids skindet på andebrysterne uden at ridse ned i kødet, og drys med salt. Kom olivenolie på en pande og læg andebrysterne på med skindsiden nedad. Skru op på middelvarme, så fedtet akkurat smelter og skindet steges sprødt, ca. 6-7 minutter. Vend brysterne og steg yderligere, indtil kødet giver efter, ca. 6-7 minutter.
Step 4.
Krydr andelever med salt, vend i mel og steg dem 1-2 minutter på hver side i rigeligt smør og olivenolie.
Step 5.
Lad andebryster og andelever trække i 4-5 minutter.
Step 6.
Pisk 50 g koldt smør, skåret i tern, i den lune reducerede rødbedejuice-sauce.
Step 7.
Damp de grønne bedetoppe og de møre beder i vand til sat 1 spsk smør, et par minutter og anret dem på en tallerken. Skær andebryster- og lever i skiver à 2 cm og anret ovenpå. Top med rødbedesauce og skovsyre.
Andre forslag
Pasta med røget mørbrad, kantareller og hasselnøddeflager i flødesauce
De røgede noter fra svinemørbraden tilfører en dyb og intens smag, imens efterårets kantareller o...
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage p...
Spaghetti al Tonno
Hemmeligheden bag denne simple italienske herlighed er ingredienser af høj kvalitet, som giver ma...
Surf 'n' turf
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson fra juni og hen over de danske sommermåneder og udgør således et alletiders t...
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også g...
Kulmule bagt på grillen
Kulmulen er i sæson hele året, men er i sommermånederne en yndet spise at tilberede på gril...