1/7/2021
|
Magasin 6 2021
Grillet gazpacho
Der findes (næsten) en uendelig række af tomatsorter, og de byder alle på hver sin smagsprofil, ligesom udseendet varierer betragteligt.
Tomaterne er trofaste følgesvende i det salte køkken, hvor smagen vinder frem. Prøv her Magnus Sonnes grillet gazpacho.
Ingredienser
- 4 store tomater
- ½ agurk
- ½ rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 1 rød chili
- 2 stængler blegselleri
- Frisk oregano, merian og basilikum
- 1 tsk Piment d’Espelette
- 2 spsk sherryeddike
- ½ dl Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Salt og peber
- 2 skiver daggammelt brød
Sådan gør du
Step 1
Skær alle grøntsager i grove stykker og grill dem til de har taget farve, uden at de tilberedes for længe.
Step 2
Lad de grillede sager køle en smule af. Blend grøntsager og brød og tilsæt de øvrige ingredienser.
Step 3
Smag suppen til med salt, peber, Piment d’Espelette og sherryeddike.
Step 4
Køl suppen helt ned og nyd med godt brød til – og evt. olivenolie dryppet udover.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...