1/7/2021
|
Magasin 6 2021
Grillet tomatsalat
Store, små, røde, gule, grønne, lange, runde – tomaten findes i et utal af varianter og biologisk set er den et bær og dermed en frugt, selvom den handelsmæssigt optræder som en grøntsag; faktisk den mest solgte grøntsag i Danmark.
Få kokkens favorit-opskrift på grillet tomatsalat.
Ingredienser
- 500 g forskellige store tomater
- 500 g små tomater
- Diverse krydderurter (basilikum, oregano, merian, mynte, skovsyre)
- 125 g Løgismose salattern
- 1 rødløg i tynde skiver
- Olivenolie
- Eddike
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Skær de store tomater ud i halve eller kvarte, så form og figur er forskellige.
Step 2
Smør både de små og de skårne tomater med en lille smule olie og grill dem til de har taget farve.
Step 3
Anret salaten med grillede tomater overhældt med olie og eddike, urter, ost og løg.
Step 4
Servér som en let ret med grillet surdejsbrød eller som tilbehør til grillet fisk, fjerkræ eller oksekød.
Tip
I butikken på Nordre Toldbod kan du hele sommeren finde kasser med blandede tomater i alskens farver og former fra fødevaremarkedet Rungis.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...