1/1/1970 |
Hvide asparges med fjordrejer og sauce mousseline
Så er det forår!
Ingredienser
- Asparges
- 12 stk hvide asparges
- 1 tsk sukker
- 1 spsk Løgismose smør
- Salt
- Friskkværnet peber
- Sauce mousseline
- 400 g Løgismose smør
- ½ dl hvidvinseddike
- 1 knivspids stødt hvid peber
- 1½ dl vand
- 4 stk æggeblommer
- 2½ dl Løgismose piskefløde
- Pynt
- Lidt krydderurter, f.eks. krondild, bronze fennikel, karse, kørvel
- Lidt spæd salat, f.eks. frisésalat, feldsalat eller spæd romainesalat
Sådan gør du
Asparges
Step 1. Knæk bunden af aspargesene og skræl dem med tyndskræller. Blancher dem i en gryde med kogende letsaltet vand tilsat 1 tsk sukker. Pas på, at de ikke får for meget og bliver bløde. Beregn 2-3 minutter alt efter tykkelse.
Step 2. Sigt vandet fra og afkøl straks aspargesene i iskoldt vand, hvorefter de duppes tørre med et viskestykke. Smelt en klat smør på panden, lad det bruse op og rist aspargesene på panden, til de får lidt kulør. Krydr med salt og peber.
Sauce mousseline
Step 1. Smelt smørret i en kasserolle ved lav varme. Kom hvidvinseddike, stødt hvid peber og 1 dl vand i en anden kasserolle og lad det koge ind til det halve. Afkøl essensen til stuetemperatur.
Step 2. Tilsæt herefter æggeblommerne og ½ dl vand og legér saucen ved svag varme eller over et vandbad, til den får en cremet konsistens.
Step 3. Tag æggene fra varmen og tilsæt lidt efter lidt det lune smør under piskning. Lad det hvide bundfald blive tilbage i kasserollen. Pisk fløden let og vend det i saucen lige inden servering.
Step 4. Anret aspargesene på lune tallerkner, læg rejerne ovenpå og giv et par skefulde sauce til. Server resten af saucen i en lille skål. Pynt gerne med lidt krydderurter og spæd salat.