30/11/2020
|
Magasin 7 2020
Kammuslinger med blomkål i forskellige tilberedninger
Ingredienser
- 2 stk blomkål
- 100 g saltet smør
- 4 dl Løgismose piskefløde
- 12 stk kammuslinger
- Neutral olie til stegning f.eks. vindruekerneolie eller solsikkeolie
- Æbleeddike
- Salt og peber
- Sukker
- Blandede urter
Sådan gør du
Step 1.
Skær det ene blomkål i kvarte, kom det i en gryde med smørret og fløden og dæk gryden til med husholdningsfilm og sæt gryden på komfuret på laveste varme.
Step 2.
Skær det andet blomkål ud i buketter, og skær det på et mandolinjern i fine tynde skiver, som skal fungere som crudité på retten. Kom resten af blomkålet, dvs. stokken, i gryden med blomkål, smør og fløde.
Step 3.
Krydr kammuslingerne med salt og sukker, så noget af væden kan drænes ud af dem.
Step 4.
Skyl urterne til den grønne olie og tør dem godt. Blend urterne med olien i et højt glas eller bæger med en stavblender, til blandingen samler sig godt. Sigt olien gennem et kaffefilter og stil til side.
Step 5.
Når gryden med blomkål, smør og fløde har små- simret i ca. 20 minutter blendes blandingen glat og fin til puré. Smag til med salt og peber og eventuelt lidt citronsaft, hvis du syntes puréen mangler syre. Hold puréen varm mens du steger dine kammuslinger. Varm en pande op med neutral olie og steg kammuslinger gyldne ca. 2 min på hver side.
Step 6.
Kom et par skefulde puré i bunden af en forretstallerken. Anret 3 kammuslinger ovenpå. Placér blomkålscrudité dekorativt ovenpå og et par teskefulde grøn olie.
Andre forslag
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...