Løgismose i Netto
Klassisk lasagne
Ingredienser
- Kødsauce
- 25 g Løgismose smør
- 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
- 1 stk zittauerløg hakket
- 3 fed finthakket hvidløg
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 1 tsk tørret timian eller basilikum
- ½ tsk tørret oregano
- 1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
- 1 dåse flåede tomat
- 3½ dl oksebouillon
- Mornaysauce
- 25 g Løgismose smør
- 3½ spsk Løgismose hvedemel
- 6 dl kogende Løgismose sødmælk
- ½ tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- ½ tsk revet muskatnød
- 175 g revet ost (mozzarella)
- 15 stk lasagneplader
- 2 spsk rasp
- 25 g Løgismose smør
- 50 g revet parmesan
Sådan gør du
Kødsauce
Step 1. Lad smørret blive gyldent i en gryde og brun kød, løg og hvidløg af i den. Tilsæt krydderier, tomatpuré og bouillon og lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time.
Mornaysauce
Step 1. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom halvdelen af mælken i under omrøring.
Step 2. Bring saucen i kog og tilsæt resten af mælken lidt efter lidt. Kom krydderier og ost i. Lad saucen koge godt igennem til osten er smeltet. Smag til med salt og peber.
Step 3. Læg lagvis, i et smurt ovnfast fad: kødsauce, lasagneplader og mornaysauce – det øverste lag skal være mornaysauce.
Step 4. Drys med rasp og parmesan og fordel smørklatter på toppen. Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden og lasagnepladerne gennembagte og møre. Det tager ca. 35 minutter ved 200 °C grader. Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 minutter.
Servering
Step 1. Servér med brød og en god salat
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...Salat med mormordressing på rygeost
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...