1/6/2023
Kulmule bagt på grillen
Kulmulen er i sæson hele året, men er i sommermånederne en yndet spise at tilberede på grillen. Imidlertid kan det være en svær disciplin at grille fisk, uden at kødet sidder fast på risten, overtilberedes, eller driller på anden vis.
En måde at imødegå dette er at tilberede fisken i en støbejernspande fremfor direkte på grillen. Således er det også muligt at tilsætte diverse smagsgivere til fisken, uden det drypper ned i kullet. Hvilket er særligt velejnet for kulmulen, da det er en relativ mager fisk. I denne opskrift bages fisken sammen med Løgismose pesto arancione, citroner og en masse urter.
Ingredienser
- 800 g kulmule
- 1 bæger Løgismose pesto arancione
- 1 citron skåret i stykker eller både
- Friske krydderurter som oregano, salvie, merian eller lignende
- Salt
Sådan gør du
Step 1
Skær fisken i portionsstørrelser og placér dem i et oliesmurt støbejernsfad eller en alubakke. Krydre med lidt salt.
Step 2
Fordel en gavmild mængde pesto arancione på fiskestykkerne samt citronbåde og friske krydderurter.
Step 3
Bag fisken på grillen ved direkte lav varme i cirka 10 minutter med låg på.
Step 4
Stik i fisken for at teste tilberedningen – der skal være lidt eller ingen modstand – lad fisken trække det sidste ved eftervarme.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...