Løjrom i rygeost med syltede løg og vagtelæg
Ingredienser
- Løjrom
- 100 g rygeost
- 100 g Løgismose piskefløde
- 200 g løjrom
- 1 stk citron saft herfra
- Salt og friskkværnet peber
- Syltede løg
- 12 stk røde perleløg
- 12 stk hvide perleløg
- 1 dl hvidvinseddike
- 5 stk sorte peberkorn
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
- Vagtelæg
- 12 stk vagtelæg
- Pynt
- 100 g brødkrummer
- 1 bundt hakket dild
Sådan gør du
Løjrom
Step 1. Rør rygeosten glat og rør fløden i lidt ad gangen, til du får en helt glat creme. Kom herefter løjrom i og smag til med citron, salt og peber.
Syltede løg
Step 1. Kom 1⁄2 l vand i en gryde og lad det koge op. Hæld det kogende vand over løgene og lad dem trække i 10 minutter. Snit herefter roden af løgene og smut de små løg ud af skallen. Kog eddike, peber, vand og sukker op, hæld det over de smuttede løg og lad dem sylte natten over.
Vagtelæg
Step 1. Kog æggene i 3 minutter, skyl dem under den kolde hane og pil dem.
Pynt
Step 1. Blend brødkrummerne med hakket dild, til raspen bliver helt grøn. Gem lidt dild til pynt. Bag den grønne rasp i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 10 minutter.
Step 2. Anret løjrommen på 4 tallerkner og fordel æg og løg. Drys med de sprøde brødkrummer og pynt med frisk dild.
Andre forslag
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...