31/8/2020
|
Magasin 5 2020
Makrel med svampe og artiskokker
Makrel bør nydes i mange flere tilberedninger end på dåse i selskab med tomat. Prøv Thomas Rodes bud på makrelfileter, som her serveres med tilbehør af svampe, artiskokker og løg – en nem, sund og absurd velsmagende ret, som matcher et afkølet glas Riesling fra Weingut Bischel til perfektion!
Ingredienser
- 2 stk makreller , skåret i fileter og befriet for ben
- 100 g kantereller , rensede
- 1 glas artiskokker i olivenolie (Cascina San Giovanni), drænet
- 4 stk forårsløg i ens størrelse, befriet for rod og top, delt på midten
- 1 lille rødløg
- 3 spsk tørrede karljohansvampe (Tartufi Jimmy) opblødt i vand og efterfølgende skyllet omhyggeligt
- 2 kviste rosmarin
- 2 kviste timian
- 6 korianderfrø
- 1 dl olivenolie
- 1 økologisk citron , skallen herfra
- 1 hvidløg , pillet og fintsnittet
- 3 cl sherry vineddike
Sådan gør du
Step 1.
Opvarm en pande med 3-4 spsk olivenolie.
Step 2.
Tilsæt rødløg, forårsløg, Karl Johan-svampe, kantareller, korianderfrø, skrællen af citron samt krydderurter.
Step 3.
Sautér 4-5 minutter.
Step 4.
Tilsæt artiskokker, resten af olivenolien samt sherryvineddike og kog det hele igennem et par minutter.
Step 5.
Steg i mellemtiden makrellerne sprøde på skindsiden på en hed grill, grillpande, eller en almindelig pande, ca. 2-3 minutter til skindet er helt sprødt, men kødsiden stadig rå.
Step 6.
Læg fileterne op i panden med grøntsagerne med kødsiden nedad, sluk for varmen og lad filterne trække et par minutter inden servering.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...