1/11/2021
|
Magasin 9 2021
Marinerede sild med mild karrysalat
Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!
Ingredienser
- 1 glas Løgismose marinerede sild
- 1 glas kapers
- Dild
- Rugbrød og krydderfedt
- Karrysalat
- ½ dl Løgismose piskefløde 38%
- 1 spsk Løgismose mayonnaise
- ½ spsk Løgismose creme fraiche 18% 18%
- 1 æble
- 1 løg
- 2 tsk god karry , ristet af ca. 1 minut på en tør pande
Sådan gør du
Step 1.
Pisk fløden til flødeskum og bland med mayonnaise, creme fraiche og karry
Step 2.
Skær æble og løg i fine tern, og vend i karrycremen
Step 3.
Smag det hele til med salt og evt. Lidt mere karry
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...