1/6/2021
Meunierestegt fisk med brunet smør, kapers og dild
Meunière er fransk og betyder faktisk ‘møllerens kone’. Møllerens kone havde let adgang til mel og deraf kommer tilberedningsmetoden meunière-stegning; simpelthen at vende i mel og stege i smør.
Meunièrestegning er oplagt til fisk, da den lette panering lader fiskens delikate smag få plads til at brillere.
I denne opskrift er det en sand klassiker til meunière-stegning, som er under kærlig behandling; nemlig søtungen – men en lang række andre flade fisk kan sagtens bruges også.
Ingredienser
- 4 stk flåede portions søtunger , ca. 500 g pr. stk. (eller anden fladfisk f.eks. pighvar eller rødspætte)
- Løgismose rugmel
- 300 g Løgismose smør
- 4 spsk kapers
- 2 stk citroner
- 1 bundt dild
- Neutral olie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1
Start med at ordne fisken. Klip finnerne af og fjern evt. rogn. Hvis fisken er meget tyk, kan der lægges et snit i den øverste del af ryggen, så tilberedes den mere ensartet.
Step 2
Vend fisken i en blanding af rugmel, salt og peber.
Step 3
Steg fiskene 4-5 min. på hver side, i halv smør og halv olie, som lige er bruset op, ved middel varme.
Step 4
I en kasserolle brunes det resterende smør til det dufter af ristede hasselnødder. Tilsæt fileter af citron samt kapers til det brunede smør inden servering.
Step 5
Anret på store tallerkner og pynt med rigelig dild. Servér nye kogte kartofler på siden.
Tip
Du kan med fordel udskifte søtunge i opskriften med pighvar, rødspætte, slethvar, ising eller skrubbe.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...