Millionbøf med kartoffelkompot
Ingredienser
- Millionbøf
- ½ dl vindruekerneolie
- 400 g hakket oksekød
- 2 stk store løg
- 2 fed hvidløg
- 1 kvist rosmarin
- 2 stk laurbærblade
- ½ l kalvefond alternativt kan du bruge vand og bouillonterning
- Lidt maizena
- ½ dl engelsk sauce
- 1 tsk dijonsennep
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. kulør , hvis du ikke har noget kalvefond i, kan den godt blive lidt bleg
- Kartoffelkompot
- 1 helt hvidløg
- 1 kg skrællede kartofler
- 2 dl Løgismose sødmælk
- 100 g Løgismose smør
- 1 stk porre uden top
Sådan gør du
Millionbøf
Step 1. Kødet steges i en brandvarm gryde, til det er ristet helt gylden. Løg og hvidløg hakkes fint og kommes i gryden, skru ned, lad løgene stege uden at tage farve. Tilsæt rosmarin, laurbærblade og kalvefonden. Lad saucen koge et par timer. Jævn den med maizenaen og smag til med engelsk sauce, salt og peber. Juster evt. millionbøffen med lidt sauce kulør.
Kartoffelkompot
Step 1. Hvidløg bages i en times tid ved 150 grader. Kartoflerne skrælles, skæres i tern og koges i usaltet vand til de er helt møre. Vandet hældes fra og gryden kommes tilbage på komfuret hvor resten dampes væk.
Step 2. Mens kartoflerne koges, varmes mælk og smør op i en gryde med fin snittet porreringe. Mos kartoflerne og rør mælkeblandingen i lidt af gangen. lad hvidløget køle lidt af, og pil dem, mos dem til pure i en morter eller brug bladet på en kniv. Kom hvidløget i kartoffel kompotten og smag til med salt og sort peber og lidt citron saft, nu må du ikke røre i mosen mere, da den så vil blive "lang".
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...