1/1/1970 |
Pandekager
Med citroncreme og hindbærcoulis. Af en eller anden grund bliver de første pandekager aldrig gode. Men fortvivl ikke, det gode resultat skal nok komme. Et godt trick, når du bager pandekager, er ikke at bruge en alt for gammel pande. For hver pandekage bør du pensle panden med lidt smør. Hold ikke pandekagerne varme i ovnen, så bliver de tørre. Et godt tip er at lægge dem på en tallerken over en gryde med lidt kogende vand. Drys hver pandekage med lidt sukker, inden den næste lægges ovenpå.
Ingredienser
- Pandekager
- 5 stk æg
- 50 g sukker
- 175 g Løgismose hvedemel
- 1 knivspids salt
- 5 dl Løgismose minimælk
- 175 g smeltet Løgismose smør
- Lidt rørsukker til karamellisering
- Løgismose smør til stegning
- Citroncreme
- 1¼ dl citronsaft
- 3 stk æg
- 160 g sukker
- 200 g Løgismose smør
- Coulis
- 250 g hindbær
- ½ stk citron saft herfra
- 50 g florsukker
Sådan gør du
Pandekager
Step 1. Bland æg, sukker, mel og salt sammen. Pisk mælken i og derefter det smeltede smør. Lad dejen hvile i 1 time. Steg pandekagerne i lidt smør og hold dem lune.
Citroncreme
Step 1. Pisk citronsaft, æg og sukker sammen i en gryde og kog det forsigtigt op under piskning. Skær smørret i tern og pisk det i lidt ad gangen, til det tykner. Afkøl cremen på køl.
Coulis
Step 1. Blend hindbær med citronsaft og florsukker lidt ad gangen, alt efter bærrenes sødme.
Step 2. Læg 1 spsk creme i midten af pandekagen, fold pandekagen sammen over cremen og vend pandekagen med folden nedad.
Step 3. Drys pandekagen med lidt rørsukker og karamelliser rørsukkeret med en gasbrænder eller under grillen i ovnen. Lun hindbær-coulisen og server den til.
Andre forslag
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...