24/9/2023 | Magasin 4 2023
Pasta med røget mørbrad, kantareller og hasselnøddeflager i flødesauce
De røgede noter fra svinemørbraden tilfører en dyb og intens smag, imens efterårets kantareller og piemontesiske hasselnødder giver en mild og delikat umamifylde. Det hele afrundet og balanceret med fløde. For et perfekt italiensk vin- & madmatch skænk da Nebbiolo fra Piemonte i glasset.
Ingredienser
- 50 g hasselnøddeflager
- 100 g røget svinemørbrad
- 200 g kantareller
- 250 g fettuccine
- 3 spsk revet parmesan
- Saft fra en halv citron
- 15 g Løgismose smør
- 2½ dl Løgismose piskefløde
- 1 knivspids muskatnød
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Opvarm en stor gryde med vand til pastaen og kog pastaen efter anvisning på pakken, så den er færdig samtidig med resten af retten.
Step 2
Rist hasselnøddeflagerne til de er lysebrune – pas på, da de nemt brænder på.
Step 3
Børst svampene fri for urenheder.
Step 4
Skær røget mørbrad i små tern ca. 0,5x0,5 cm og sæt til side.
Step 5
Kom smørret på en varm pande og steg svampene i smørret. Tilsæt fløde, muskatnød, parmesan og citron, når svampene er tilpas stegte. Varm det hele godt i gennem, så osten smelter og retten samler sig. Smag til med salt og peber.
Step 6
Hæld vandet fra pastaen. Placér den på to tallerkner og fordel svampestuvningen ovenpå og afslut med mørbradtern og hasselnøddeflager. Pynt gerne med ærtespirer eller andre grønne urter som timian.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...