31/1/2021
|
Magasin 1 2021
Pomelosalat med oksekød
Pomeloen er i de danske hjem ikke særlig velkendt, særligt ikke i det salte køkken. Citrusfrugtens søde, bitre smag fungerer perfekt sammen med det fede oksekød, chiliens stærke smag, fiskesovsens umami og limefrugtens sure noter. Denne ret er frisk ovenpå vinterens bastante mad og er helt sikkert en ret, som laves igen i løbet af foråret.
Ingredienser
- 2 stk store pomelo
- 1000 g hakket oksekød med høj fedt procent
- 4 hele løg hvoraf et hakkes fint og tre snittes til ringe
- Chili efter temperament finthakkes
- Saft og skal fra 2 økologiske lime
- 10 g ingefær revet
- 2 fed hvidløg revet
- 2 spsk soja
- 2 spsk fiskesauce
- Neutral olie til fritering/stegning
- Lidt olivenolie
- 1 bundt koriander
- Gode cashewnødder ristes gyldne i ovnen
Sådan gør du
Step 1.
Læg de 3 snittede løg i koldt vand. Bland de hakkede oksekød med det finthakkede løg. Rør omhyggeligt revet ingefær, revet hvidløg, finthakket chili, skallen af de to limefrugter, saften fra den ene lime, fiskesovs, soja, salt og peber sammen og lad det trække i mindst 15 minutter.
Step 2.
Pil imens skallen af pomeloen, og skil den i fileter – fjern det hvide kød, der omslutter fileterne. Pil fileterne i grove stykker.
Step 3.
Sæt en pande over og kom en ½ liter neutral olie i. Varm olien op, med blusset på halv effekt. Hæld det kolde vand fra de snittede løg og tør dem omhyggeligt.
Step 4.
Hæld forsigtigt løgene i den varme olie og steg dem gyldne under omrøring, i ca. 1/2 time. Lad dem herefter dryppe af på køkkenrulle. Drys afslutningsvis løgene med salt.
Step 5.
Kassér olien, tør panden af og steg kødet ved moderat varme til det er gyldent og sprødt. Krydr kødet med salt og peber.
Step 6.
Marinér pomelo-stykkerne med limesaften, salt og peber, olivenolie, samt evt. ekstra chili, hvis retten ønskes ekstra stærk.
Step 7.
Anret som på billedet og fordel soya-fiskesauce-dressingen udover inden servering.
Andre forslag
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...