29/9/2022
Ratatouille med courgetter og krydret tomatsauce
Man smiler straks ved tanken om ratatouille, fordi retten minder en om Disneys kærlige og humoristiske film om den franske rotte, der så inderligt ønsker sig en kokkekarriere. Retten her kommer man også til at smile af. Den er spækket med umami og skøn til frokost eller som tilbehør til kylling eller lam.
Ingredienser
- 1 dåse hakkede tomater af god kvalitet
- 2 stk skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 4 stk ansjosfileter
- 1 dl ekstra jomfruolivenolie
- 1 stk rød chili
- 50 g Løgismose Kalamata-oliven
- 2 stk courgetter
- 2 stk små salatløg
- 4 kviste salvie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1
Kom hakkede tomater, finthakkede skalotteløg og hvidløg, ansjosfileter, finthakket rød chili, hakkede sorte oliven og jomfruolivenolie i en kasserolle. Lad saucen simre under låg i 1,5-2 timer, smag saucen til med salt og sæt den til side. Tip: Brug Løgismose tomatsauce og tilsæt selv ansjosfileter, oliven og chili.
Step 2
Skær courgetter og salatløg i tynde skiver på et mandolinjern.
Step 3
Find et tærtefad/mellemstor pande eller lign., der kan gå i ovnen, og læg et lag tomatsauce i bunden. Dæk herefter med salatløg og afslut til sidst med taglagte skiver af courgette. Krydr med salt og peber og dryp olivenolie. Bag ratatouillen i ovnen ved 180 °C i ca. 45 min.
Step 4
Pluk blade af salvie og steg dem på en pande i olivenolie til de er sprøde.
Step 5
Pynt ratatouillen med salvie, og servér med en sprød salat og groft brød.
Tip
Nyd retten til frokost med et glas kølig rosé på en solplet en efterårsdag i sommerhuset eller i haven.
Andre forslag
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...Salat med mormordressing på rygeost
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...