Løgismose i Netto
Risalamande med et pift
Med Løgismose kogte kerner og lun kirsebærsauce.
Ingredienser
- Risengrød
- 180 g grødris
- 1 l Løgismose sødmælk
- 3 dl vand
- 2 spsk sukker
- 1 knivspids salt
- Risalamande
- ¼ l Løgismose piskefløde
- 100 g mandler , rå eller smuttede
- 2 stk vaniljestænger
- Med et pift
- 2 stk stjerneanis
- 1 stk kanelstang
- Citronsaft
- Sirup eller honning
- 1 dl vand
Sådan gør du
Risengrød
Step 1. Bring vand, grødris og sødmælk langsomt i kog i en tykbundet gryde. Rør rundt imens, så mælken ikke brænder på.
Step 2. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter under let omrøring.
Step 3. Tilsæt en smule salt og 2 spsk sukker og rør godt rundt.
Step 4. Tag nu den smagsneutrale risengrød af varmen og lad den køle helt af.
Risalamande
Step 1. Flæk 2 vaniljestænger og skrab vaniljekornene ud med spidsen af en kniv.
Step 2. Bland vaniljekornene i piskefløden og pisk den luftig og let fast, uden den tykner.
Step 3. Hak rå eller smuttede mandler groft, så splitterne tilfører bid til grøden, uden at være for store.
Step 4. Vend risengrød og flødeskum forsigtigt sammen med en grydeske eller spatel. Rør ikke for kraftigt, så flødeskummen bliver mere fast undervejs.
Step 4. Tilsæt mandler og vaniljekorn og vend det igen forsigtigt sammen med risengrød og flødeskum. Lad risalamanden trække et par timer på køl.
Servering
Step 1. Lun et glas Løgismose kirsebærsauce og nyd risalamanden til enhver tid!
Tip
Ønsker du at pifte risalamanden lidt op, kan du prøve følgende: Lun 1 dl vand i en lille gryde, tilsæt 2 stjerneanis, 1 hel kanelstang, lidt citronsaft og lidt sirup eller honning. Kog det forsigtigt op. Så snart væsken koger, tag den da af varmen og lad den stå 15 min. Vend dernæst forsigtigt væsken i risalamanden.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...
Pasta med grillede artiskokker
Vi holder så meget af det – det italienske køkken. Her er grundstenene nøje udvalgte råvarer, det...