31/10/2022
Rørt oksetatar på velhængt mørbrad
Bistroklassikeren som næppe behøver den store introduktion. Rørt tatar er en sand fornøjelse at få serveret – især hvis det velhængte kød er hjemmehakket og rørt kun få minutter før servering med et godt skvæt Cognac.
Ingredienser
- 600 g oksemørbrad , hak det gerne i hånden eller groft på din kødhakker
- 6 stk æggeblommer
- 2 spsk finthakket løg
- 2 spsk lethakket kapers
- 2 spsk finthakket cornichoner
- 2 tsk dijonsennep
- 2 spsk Worchestershire sauce
- 2 spsk olivenolie
- Finthakket estragon
- cognac
- Salt og friskkværnet peber
- Bitre salater
- 1 pose franske kartofler
Sådan gør du
Step 1.
Hak oksemørbraden groft med en skarp kniv. Vær ikke bange for at tataren bliver grov, da mørbraden i sig selv er meget mør. Kom herefter det hakkede kød i en skål.
Step 2.
Tilsæt æggeblommer, løg, kapers, cornichoner, sennep, Worchestershire sauce, olivenolie, estragon, salt og peber. Vend det hele nænsomt sammen, og smag yderligere til med et skvæt Cognac efter behag.
Step 3.
Anret på flade tallerkener med bitre salater vendt i en markant sennepsvinaigrette, og servér evt. chips eller sprøde pommes frites til.
Tip
DET PERFEKTE MATCH TIL TATAR - Til tatar skal vinmatchet gerne have minimal fadlagring – og helst slet ingen – samt knap så fremtrædende tanniner, så tataren ikke fremstår metallisk og bitter. Beaujolais Nouveau har en frugtig og frisk syre, der virker forfriskende og blød i munden og lader smagen af alle ingredienser komme til sin ret.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...