1/4/2025
|
Magasin 1 2025
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaigrette. En fransk bistroklassiker yndet til både frokost og aften.
Servér med Sauvignon Blanc i glasset, og oplev hvor glimrende gedeost matcher den aromatiske hvidvinsdrue.
Ingredienser
- 2 små gederuller
- 8 skiver flute eller surdejsbrød
- 25 valnøddekerner
- 2 små romainesalat
- 1 bakke feldsalat
- 1 lille rødløg , pillet og finthakket
- Valnøddeolie
- Citronsaft
- Balsamico
- Honning
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 180 °C, og rist valnødderne 4-6 min., til de kun lige tager mild farve.
Step 2
Steg brødskiverne gyldne i ekstra jomfruolivenolie, eventuelt med en kvist rosmarin. Lad dem køle let af, og belæg hver skive med 3 skiver gedeost, taglagt. Drys finthakket rødløg på, og dryp med god honning.
Step 3
Skru ovnen op til 200 °C og på grillfunktion, og gratinér brødet med gedeost til osten er gylden.
Step 4
Skyl, slyng og marinér salaten med ekstra jomfruolivenolie, balsamico, citronsaft samt salt og friskkværnet peber. Anret salaten på fire tallerkener, herpå brød med gedeost og ristede valnødder.
Tip
Den klassiske gedeosterulle er det sikre valg, men gør dig selv den tjeneste at få fat i en Crottin de Chavignol, det hæver barren på denne lune salat.
Tip
Har du ikke tid til at hoppe i forklædet? Køb kokkens Salade Chèvre Chaud med hjem fra butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...Salat med mormordressing på rygeost
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...