1/4/2020
|
Magasin 2 2022
Salade Niçoise
Opskriften har vi frem fra et af de gamle vinklub-magasiner fra 1998. Måske det bedste bud på Salade Niçoise, hvor udviklingen for Løgismose butik på Nordre Toldbod i 1990’erne fint afspejles i ingredienslisten. Med andre ord en Salade Niçoise med råvarer i en sådan kvalitet, de har fået lov at blive vores sortiment i mange, mange år!
I glasset anbefaler vores sommelier en af de smukke lyserøde vine fra Domaine Gavoty.
Ingredienser
- Salat
- 1 bakke vagtelæg
- 1 stk stort salathoved
- 2 stk store bøftomater
- 1 stk rødløg , gerne sorten Roscoff
- 1 glas tun , Maruzzella
- 1 glas ansjoser , Maruzzella
- Dressing
- 6 spsk god olivenolie
- 3 tsk sherryeddike , Emilio Lustau
- Citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- Lidt krydderurter , f.eks. kørvel, brøndkarse eller rød skovsyre
- Brød
Sådan gør du
Step 1
Kog vagtelæggene smilende i 3 min. Køl dem hurtigt ned, og pil derefter.
Step 2
Pisk en dressing af olivenolie og sherryeddike, smagt til med salt, peber og citronsaft.
Step 3
Skyl, rens og udskær salat, tomater og rødløg. Anret med tun, oliven og vagtelæg på et smukt stort fad.
Step 4
Dryp med dressingen, og anret til sidst ansjoserne på toppen.
Tip
Spis med rigtig godt brød – mere olivenolie og nyd et køligt glas Gavoty til.
Tip
Du finder alle ingredienserne til Salade Niçoise hos Løgismose, Nordre Toldbod.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...