31/5/2023 |
Sommerlig simreret – grydestegt Løgismose kylling i rosé
Flest af os kender til kylling tilberedt i hvidvin. I denne opskrift udskifter vi de hvide dråber med noget så sommerligt som rosé. Modsat hvidvin bidrager rosé med en anelse mere fylde og dybde, men giver samtidig en let og syrlig sauce.
Dæk bordet med stak tallerkener, skænk Løgismose rosé i glassene og lad sommeren sænke ind – et uhøjtideligt, hyggeligt og ej at forglemme velsmagende øjeblik.
Ingredienser
- 1 Løgismose kylling
- 3 glas Løgismose rosé no 01
- 125 g pancetta skåret i tern
- 4 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 150 g Løgismose creme fraiche 18%
- 2 spsk dijonsennep
- 2 store pak choi
- ½ bundt kørvel groft plukket
- 5 stilke timian
- 3 spsk maizena
- Salt og peber
- smagsneutral olie
- Lidt Løgismose smør til stegning
Sådan gør du
Step 1.
Krydr kyllingen grundigt med salt og peber – også gerne inden i skroget.
Step 2.
Pil og halvér skalotteløgene. Pluk kørvel og hak hvidløg.
Step 3.
Varm en tykbundet stegegryde godt op med lidt neutral olie og smør. Steg kyllingen med brystet nedad i cirka 3-5 minutter, indtil skindet er let gyldent. Vend kyllingen og steg nu på rygsiden i cirka 5 minutter.
Step 4.
Tag kyllingen op af gryden, og steg pancetta i 2-3 minutter i samme gryde. Tilføj skalotteløg og steg videre i 2-3 minutter. Tilsæt til sidst hvidløg, og steg det hele sammen i 2 minutter, til det dufter dejlig aromatisk. Krydr med salt og peber.
Step 5.
Læg kyllingen tilbage i gryden med brystet opad, og steg det hele lidt sammen. Hæld rosé i gryden og damp alkoholen af i cirka 1 minut. Sæt låg på gryden og lad retten simre i 35 minutter. Tilsæt derefter creme fraiche og tilbered retten i yderligere 5 minutter.
Step 6.
Tag igen kyllingen op af gryden og lad den hvile i 15 minutter. Tilbered imens saucen og pak choi.
Step 7.
Opløs maizena i lige tilstrækkeligt vand. Tilsæt maizena til væsken i gryden, indtil saucen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber. Anret i en lille gryde.
Step 8.
Skær kyllingebrysterne forsigtigt fra benet og del i tre. Skær lår og vinger fra skrog. Del låret i underlår og overlår. Pluk eventuelt kødet fra skroget, og gem kyllingestrimlerne til en salat, et pitabrød, kyllingesalat eller lignende.
Step 9.
Skær pak choi i både. Steg bådene i lidt olie i gryden med låg på i cirka 3 minutter, til de er møre. Krydr grundigt med salt og peber, og tilsæt timian de sidste 20 sekunder. Sluk for gryden og kom kyllingestykkerne ned sammen med pak choi og drys med groftplukket kørvel.
Tip
Vi tilsætter cremefraiche i stedet for piskefløde til saucen, da saucen således bliver mere elegant med en frisk syrlighed og dog stadig afrundet af fylde og fedme.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...