31/5/2023
Sommerlig simreret – grydestegt Løgismose kylling i rosé
Flest af os kender til kylling tilberedt i hvidvin. I denne opskrift udskifter vi de hvide dråber med noget så sommerligt som rosé. Modsat hvidvin bidrager rosé med en anelse mere fylde og dybde, men giver samtidig en let og syrlig sauce.
Dæk bordet med stak tallerkener, skænk Løgismose rosé i glassene og lad sommeren sænke ind – et uhøjtideligt, hyggeligt og ej at forglemme velsmagende øjeblik.
Ingredienser
- 1 Løgismose kylling
- 3 glas Løgismose rosé no 01
- 125 g pancetta skåret i tern
- 4 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 150 g Løgismose creme fraiche 18%
- 2 spsk dijonsennep
- 2 store pak choi
- ½ bundt kørvel groft plukket
- 5 stilke timian
- 3 spsk maizena
- Salt og peber
- smagsneutral olie
- Lidt Løgismose smør til stegning
Sådan gør du
Step 1.
Krydr kyllingen grundigt med salt og peber – også gerne inden i skroget.
Step 2.
Pil og halvér skalotteløgene. Pluk kørvel og hak hvidløg.
Step 3.
Varm en tykbundet stegegryde godt op med lidt neutral olie og smør. Steg kyllingen med brystet nedad i cirka 3-5 minutter, indtil skindet er let gyldent. Vend kyllingen og steg nu på rygsiden i cirka 5 minutter.
Step 4.
Tag kyllingen op af gryden, og steg pancetta i 2-3 minutter i samme gryde. Tilføj skalotteløg og steg videre i 2-3 minutter. Tilsæt til sidst hvidløg, og steg det hele sammen i 2 minutter, til det dufter dejlig aromatisk. Krydr med salt og peber.
Step 5.
Læg kyllingen tilbage i gryden med brystet opad, og steg det hele lidt sammen. Hæld rosé i gryden og damp alkoholen af i cirka 1 minut. Sæt låg på gryden og lad retten simre i 35 minutter. Tilsæt derefter creme fraiche og tilbered retten i yderligere 5 minutter.
Step 6.
Tag igen kyllingen op af gryden og lad den hvile i 15 minutter. Tilbered imens saucen og pak choi.
Step 7.
Opløs maizena i lige tilstrækkeligt vand. Tilsæt maizena til væsken i gryden, indtil saucen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber. Anret i en lille gryde.
Step 8.
Skær kyllingebrysterne forsigtigt fra benet og del i tre. Skær lår og vinger fra skrog. Del låret i underlår og overlår. Pluk eventuelt kødet fra skroget, og gem kyllingestrimlerne til en salat, et pitabrød, kyllingesalat eller lignende.
Step 9.
Skær pak choi i både. Steg bådene i lidt olie i gryden med låg på i cirka 3 minutter, til de er møre. Krydr grundigt med salt og peber, og tilsæt timian de sidste 20 sekunder. Sluk for gryden og kom kyllingestykkerne ned sammen med pak choi og drys med groftplukket kørvel.
Tip
Vi tilsætter cremefraiche i stedet for piskefløde til saucen, da saucen således bliver mere elegant med en frisk syrlighed og dog stadig afrundet af fylde og fedme.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...