1/7/2021
|
Magasin 6 2021
Sommermarmelade
Lad smagen af sommer vare hele året med denne sommermarmelade med rabarber og jordbær.
Sherry-eddiken bidrager med en fin syre, som klæder sødmen og det hele resulterer i en marmelade, du muligvis bør lave dobbeltportion af; den har det med at forsvinde førend sommeren er forbi.
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 300 g sukker
- 300 g jordbær
- 1 spsk sherryeddike
- 1 spsk vand
Sådan gør du
Step 1
Skyl rabarber og bær og skær i mindre stykker.
Step 2
Kom i en gryde med stor diameter med resten af ingredienserne og kog op.
Step 3
Lad marmeladen småkoge til konsistensen er tyknet, ca. 10 minutter og lad den derefter køle ned.
Step 4
Hæld på skoldede marmeladeglas og opbevar på køl.
Tip
Du kan fint erstatte mængden af jordbær med rabarber, mens vi venter på de danske.
Andre forslag
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Avocadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...