Stegt andebryst
Med rødbede og kirsebær. Mange af os forbinder sikkert and med jul og mortensaften. Det er der som sådan heller ikke noget galt med, bare man også husker på, at and også smager herligt på andre tider af året. Faktisk er andebryster oplagte at tilberede på grillen. Brystets fedtlag beskytter kødet og gør det saftigt, og kødets struktur er ikke så skrøbeligt som andet fjerkræ og kan derfor sagtens klare den hårde varme fra grillen.
Ingredienser
- Kirsebær og rødbede
- 1 l rødbedesaft svarende til ca. 2 kg rå rødbeder kørt på saftpresser
- 1 tsk fennikelfrø
- ½ dl kirsebæreddike
- ½ dl rapsolie
- 16 stk små nye kogte og pillede rødbeder
- 200 g kirsebær uden sten
- Salt og friskkværnet peber
- Andebryst
- 4 stk andebryst
- 1 spsk vindruekerneolie
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- 1 håndfuld brøndkarse
- 1 håndfuld rødbedeblade
- 1 håndfuld frysetørrede kirsebær
Sådan gør du
Kirsebær og rødbede
Step 1. Kom rødbedesaft og fennikelfrø i en gryde og lad saften koge ned til ca. 3 dl. Sigt frøene fra og smag saucen til med kirsebæreddike, salt og peber. Tilsæt rapsolien og pisk saucen igennem, så du får en skilt sauce.
Step 2. Del rødbederne i halve og lun dem i saucen sammen med kirsebærrene.
Andebryster
Step 1. Rids skindet på brysterne og krydr dem grundigt med salt og peber. Kom lidt vindruekerneolie på panden og steg skindet helt sprødt. Vend brystet og steg dem færdige i en forvarmet ovn ved 160 grader. Beregn ca. 8-10 minutter og lad dem herefter trække i 5 minutter. Du kan med fordel også tilberede andebrysterne på grillen.
Step 2. Skær skiver af andebrysterne og læg dem på en lun tallerken. Fordel saucen med kirsebær og rødbeder rundt om. Pynt tallerknerne med brøndkarse, rødbedeblade og frysetørrede kirsebær.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...