Stegt fasanbryst
Med kompot af æbler og kvæde
Ingredienser
- Kompot
- 100 g skrællede æbler , uden kerner
- 200 g skrællede kvæder , uden kerner
- 4 stk store tørrede figner
- 75 g sukker
- Vand
- 1 spsk æbleeddike
- 1 tsk hakket rosmarin
- Salt og friskkværnet peber
- Sauce
- 1 stk finthakket skalotteløg
- 1 fed finthakket hvidløg
- 1 tsk vindruekerneolie
- 1 dl hvidvin
- 5 dl hønsefond
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 håndfuld finthakket kørvel
- 1 spsk citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
- Fasanbryst
- 2 stk fasanbryst
- 8 skiver røget bacon eller spæk til bardering
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk vindruekerneolie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Kompot
Step 1. Skær top og bund af fignerne. Skær æbler, kvæder og figner i små tern. Kom sukker i en gryde og tilsæt ca. 1⁄2 dl vand, til sukkeret bliver mættet og kog det ind til en lys karamel. Tilsæt frugterne sammen med rosmarin og kog sammen til kompot ved middel varme i ca. 10 minutter. Smag kompotten til med æbleeddike, salt og peber.
Fasanbryst
Step 1. Skær et tværgående snit i brystet og fyld det med bacon eller spæk. Steg brysterne ca. 3-4 minutter på hver side i lidt smør og vindruekerneolie på en pande ved jævn varme. Lad fasanbrysterne hvile i 5 minutter, inden du skærer dem i skiver.
Sauce
Step 1. Sauter skalotteløg og hvidløg i lidt vindruekerne- olie i en gryde, til de er glasklare. Tilsæt hvidvinen og lad den koge næsten væk, inden du hælder hønsefonden på. Lad saucen koge ind til 1⁄3 og pisk med smør og tilsæt derefter kørvel. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Step 2. Læg et par skefulde sauce midt på tallerknen og anret skiver af fasanbryst ovenpå. Server kompotten i en skål ved siden af.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...