1/9/2022
|
Magasin 5 2022
Syltede grønne figner
Gode til blå, kraftige oste og til dessert med flødeskum eller is
Ingredienser
- 1 kg figner skåret igennem på langs
- Syltelage
- 6 dl vand
- 400 g brun farin
- 1 stk citron saft og skal herfra
- 1 stk stjerneanis
- 1 spsk fennikelfrø
- 1 stk frisk ingefær skrællet
- 2 stk limeblade
- 1 spsk mørk rom
Sådan gør du
Step 1
Varm stille og roligt alle ingredienserne til syltelagen op i en gryde.
Step 2
Tilsæt fignerne forsigtigt og lad dem simre i 4-5 min., til de er gennemvarme.
Step 3
Tag forsigtigt figner op, og kom dem på skoldede glas.
Step 4
Kog den tilbageværende lage ind til en lind sirup. Smag til med en smule mørk rom og hæld siruppen over fignerne.
Step 5
Nyd fignerne efter et par uger og op til flere måneder og spis til blå ost eller med flødeskum.
Tip
Gem ikke glassene længere end 3-5 mdr. – trods alt – især grøntsagerne bliver kedelige med tiden!
Andre forslag
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Avocadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...