30/6/2020 | Magasin 4 2020
Tarte flambée med friske kantareller og salvie
Hvis du har været et smut forbi Alsace, har du helt sikkert set Tarte flambée eller i den tyske del af området, Flammkuchen på menukortet. Tarte flambée er en form for tærte eller pizza, der tilberedes i en stenovn. Har du ikke sådan en, kan du bruge en pizzasten samt røre dejen så hurtigt som muligt, da det giver en mere sprød og hård bund, der ikke trækker sig sammen under bagning. Opskriften giver 4 små eller 2 store Tarte flambée
Ingredienser
- Dej
- 15 g gær
- 5 dl vand
- 500 g hvedemel
- 200 g fin durumhvede
- 1 spsk salt
- 2 spsk olivenolie
- Fyld
- 2½ dl fromage blanc , drænet i kaffefilter
- 2 spsk creme fraiche 38%
- 2 æggeblommer
- ½ dl olivenolie
- Salt og peber
- 50 g kantareller , saltede
- 100 g tørsaltet bacon , skåret i stifter
- 2 løg , skåret i både
- ¼ citron , skallen heraf
- 1 håndfuld salvie
Sådan gør du
Dej
Step 1. Opløs gæren i det lunkne vand og kom alle ingredi- enserne i røreskålen og kør hurtigt dejen sammen, til den er glat og smidig.
Step 2. Lad den herefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Hvis du har tid, bliver den bedre af at stå natten over på køl.
Fyld
Step 1. Varm ovnen op til 220 °C sammen med pizzastenen.
Step 2. Pisk æggene sammen og vend fromage blanc og creme fraiche i, tilsæt olivenolie og citronsaft, smag til med salt og peber.
Step 3. Kom bacon og løg i en gryde og lad det spil- koge et par minutter, så det er fortilberedt, da tarten ikke skal have særligt lang tid i ovnen.
Step 4: Kom smør på en pande og tilsæt kantareller, citronskal, salt og peber og steg af.
Step 5. Rul dejen ud og smør fromage blanc-massen på og kom bacon, løg og kantareller på. Pynt med salvie.
Step 6. Bag din Tarte flambée til bunden er sprød og gylden i ca. 10-15 minutter alt efter størrelse.
Step 7. Servér med godt glas fyldig hvidvin og du vil straks være hensat til feriestemning i Alsaces pittoreske landskaber.
Andre forslag
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...