1/7/2020
|
Magasin 4 2020
Tarte flambée med friske kantareller og salvie
Hvis du har været et smut forbi Alsace, har du helt sikkert set Tarte flambée eller i den tyske del af området, Flammkuchen på menukortet. Tarte flambée er en form for tærte eller pizza, der tilberedes i en stenovn. Har du ikke sådan en, kan du bruge en pizzasten samt røre dejen så hurtigt som muligt, da det giver en mere sprød og hård bund, der ikke trækker sig sammen under bagning. Opskriften giver 4 små eller 2 store Tarte flambée
Ingredienser
- Dej
- 15 g gær
- 5 dl vand
- 500 g hvedemel
- 200 g fin durumhvede
- 1 spsk salt
- 2 spsk olivenolie
- Fyld
- 2½ dl fromage blanc , drænet i kaffefilter
- 2 spsk Løgismose creme fraiche 18%
- 2 æggeblommer
- ½ dl olivenolie
- Salt og peber
- 50 g kantareller , saltede
- 100 g tørsaltet bacon , skåret i stifter
- 2 løg , skåret i både
- ¼ citron , skallen heraf
- 1 håndfuld salvie
Sådan gør du
Dej
Step 1. Opløs gæren i det lunkne vand og kom alle ingredi- enserne i røreskålen og kør hurtigt dejen sammen, til den er glat og smidig.
Step 2. Lad den herefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Hvis du har tid, bliver den bedre af at stå natten over på køl.
Fyld
Step 1. Varm ovnen op til 220 °C sammen med pizzastenen.
Step 2. Pisk æggene sammen og vend fromage blanc og creme fraiche i, tilsæt olivenolie og citronsaft, smag til med salt og peber.
Step 3. Kom bacon og løg i en gryde og lad det spil- koge et par minutter, så det er fortilberedt, da tarten ikke skal have særligt lang tid i ovnen.
Step 4: Kom smør på en pande og tilsæt kantareller, citronskal, salt og peber og steg af.
Step 5. Rul dejen ud og smør fromage blanc-massen på og kom bacon, løg og kantareller på. Pynt med salvie.
Step 6. Bag din Tarte flambée til bunden er sprød og gylden i ca. 10-15 minutter alt efter størrelse.
Step 7. Servér med godt glas fyldig hvidvin og du vil straks være hensat til feriestemning i Alsaces pittoreske landskaber.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...