30/6/2020 | Magasin 4 2020
Tarte flambée med friske kantareller og salvie
Hvis du har været et smut forbi Alsace, har du helt sikkert set Tarte flambée eller i den tyske del af området, Flammkuchen på menukortet. Tarte flambée er en form for tærte eller pizza, der tilberedes i en stenovn. Har du ikke sådan en, kan du bruge en pizzasten samt røre dejen så hurtigt som muligt, da det giver en mere sprød og hård bund, der ikke trækker sig sammen under bagning. Opskriften giver 4 små eller 2 store Tarte flambée
Ingredienser
- Dej
- 15 g gær
- 5 dl vand
- 500 g hvedemel
- 200 g fin durumhvede
- 1 spsk salt
- 2 spsk olivenolie
- Fyld
- 2½ dl fromage blanc , drænet i kaffefilter
- 2 spsk creme fraiche 38%
- 2 æggeblommer
- ½ dl olivenolie
- Salt og peber
- 50 g kantareller , saltede
- 100 g tørsaltet bacon , skåret i stifter
- 2 løg , skåret i både
- ¼ citron , skallen heraf
- 1 håndfuld salvie
Sådan gør du
Dej
Step 1. Opløs gæren i det lunkne vand og kom alle ingredi- enserne i røreskålen og kør hurtigt dejen sammen, til den er glat og smidig.
Step 2. Lad den herefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Hvis du har tid, bliver den bedre af at stå natten over på køl.
Fyld
Step 1. Varm ovnen op til 220 °C sammen med pizzastenen.
Step 2. Pisk æggene sammen og vend fromage blanc og creme fraiche i, tilsæt olivenolie og citronsaft, smag til med salt og peber.
Step 3. Kom bacon og løg i en gryde og lad det spil- koge et par minutter, så det er fortilberedt, da tarten ikke skal have særligt lang tid i ovnen.
Step 4: Kom smør på en pande og tilsæt kantareller, citronskal, salt og peber og steg af.
Step 5. Rul dejen ud og smør fromage blanc-massen på og kom bacon, løg og kantareller på. Pynt med salvie.
Step 6. Bag din Tarte flambée til bunden er sprød og gylden i ca. 10-15 minutter alt efter størrelse.
Step 7. Servér med godt glas fyldig hvidvin og du vil straks være hensat til feriestemning i Alsaces pittoreske landskaber.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...