31/3/2018
|
Magasin 3 2018
Tarte flambée med rygeost, lardo og rosmarin
Rygeost er for nogle, især mange yngre, en glemt råvare – desværre, for dens syrlige, milde og røgede smag kan faktisk med fordel bruges i både det salte og det søde køkken som et frisk indslag og en mere nuanceret erstatning for creme fraiche. Du får her en nem opskrift med rygeost.
Ingredienser
- Dej
- 15 g gær
- ½ liter lunkent vand
- 500 g hvedemel
- 200 g fin durumhvede
- 1 spsk salt
- 2 spsk olivenolie
- Fyld
- ½ dl Løgismose sødmælksrygeost
- 1 dl creme fraiche 38%
- Salt og peber
- Frisk rosmarin
- Lardo , spegeskinke eller andet charcuter
Sådan gør du
Dej
Step 1. Opløs gæren i det lunkne vand og kom alle ingredienser i røreskålen og kør hurtigt dejen sammen, til den er glat og smidig.
Step 2. Lad den herefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Hvis du har god tid, bliver den bedre af at stå natten over på køl.
Fyld
Step 1. Rul pizzadejen ud, så den er helt tynd. Smør pizzadejen med et tyndt lag creme fraiche 38% og krydr med salt og peber. Smuldr ryge- ost ud over og tilsæt friskhakket rosmarin.
Step 2. Bag tarte flambée i ovnen ved ca. 220 ̊C i ca. 10 minutter, til den er sprød. Læg ganske tynde skiver af lardo, spegeskinke, chorizo eller andet charcuteri på og server straks.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...