Thomas Rodes juleand
Ingredienser
- 1 stk Løgismose frilandsberberiand
- 2 stk æbler
- 1 stk græskar
- 1 stk citron
- 1 stk appelsin
- 3 stk rødløg
- 1 fed hvidløg
- Rosmarin
- 1 håndfuld Økologiske Agen svesker
- 1 håndfuld tørrede abrikoser
- 1 hel stjerneanis
- 1 stk kanelstang
- laurbærblade
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Sørg for at anden er omhyggeligt rengjort indvendigt, skyllet godt og derefter tørret med køkkenrulle så anden er helt tør indvendigt. Varm ovnen op til 230 C.
Step 2.
Skræl græskarret, skær det over, fjern kernerne og skær det i små mundrette trekanter. Skær æbler, ¼ græskar og det ene rødløg i mindre, mundrette stykker.
Step 3.
Skær halvdelen af skrællen af henholdsvis citron og appelsin med en tyndskræller og skær i fine strimler. Bland med de øvrige ingredienser og fyld det ind i anden.
Step 4.
Rids andefedtet i tern med en meget skarp kniv, gnid masser og salt og peber ind i fedtet. Riv appelsin- og citronskal ud over samt kanel og stjerneanis. Bind anden stramt med kødsnor – det holder på saften og formen!
Step 5.
Anret det hele i en bradepande før det ryger i ovnen med de to resterende rødløg som skrælles og skæres i kvarte, og kom det i bradepanden med kråser og vingespidser.
Step 6.
Sæt brandepanden med anden i ovnen i ca. 25 minutter.
Step 7.
Tag anden ud og hæld fedtet fra bradepanden og gem det til at stege i senere.
Step 8.
Tilsæt ½ liter kalvefond til bradepanden (andefond og kyllingefond kan alternativt bruges). Skru ned til 200 C og steg videre i 30 minutter.
Step 9.
Tag anden ud og lad den hvile minimum 25 minutter i bradepanden. Lad anden hvile 5-7 minutter inden du skærer lårene fra.
Step 10.
Skru ovnen ned til 180 C. Skær først andelår fra anden og sæt dem i ovnen i 45 minutter. Lad bryster og resten af anden hvile mens lårene er i ovnen – de holder sig fint varme grundet det lune fyld inde i anden.
Step 11.
Tænd ovnen på grill og varm den op til 230 C og grill andestykkerne gyldne og sprøde i ca. 10 minutter – pas på det ikke brænder på.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...