29/2/2020
|
Magasin 1 2020
Torskerogn og æggecrumble
Alle kender vi torskerogn fra dåse og æggemadder. Her får rogn og æg nyt liv med selskab af smørblød hollandaise - velegnet som en let frokost eller forret. I alle tilfælde en ret, der i al sin enkelhed vækker forårsglæden.
Ingredienser
- 1 stk torskerognsbukser á ca. 700-800 g
- 100 g salat gerne frisée eller rød mizuna
- 2 hårdkogte æg
- Piment d’Espelette
- Eddike
- krydderier laurbærblade, fennikelfrø, korianderfrø, peberkorn
- Salt og peber
- Skalotteløg
- Hollandaise
- 250 g Løgismose smør
- 3 æggeblommer
- ½ citron saften heraf
- 1 spsk fiskefond
- En smule salt
- En smule hvid peber
Sådan gør du
Hollandaise
Step 1. Klar smørret. Smelt smørret langsomt og skum derefter vallen af på toppen. Hæld forsigtigt smørret over i en anden gryde, uden at bundfaldet kommer med.
Step 2. Pisk æggeblommerne sammen med fiskefond over et vandbad til massen bliver lys og skummende.
Step 3. tilsæt det klarede smør, først ganske lidt ad gangen, mens der piskes, siden i en rolig strøm.
Step 4. Smag til med citronsaft, salt og hvid peber.
Anretning
Step 1. Anret den kogte torskerogn i 2 cm tykke skiver på salaten og riv de hårdkogte æggeblommer udover.
Step 2. Pynt med skefulde af hollandaisen og afslut med Piment d’Espelette, skalotteløg i tynde skiver og friske urter.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...