4/4/2024
|
Magasin 2 2024
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket med en ramsløgscrust og serveret med nye, danske kartofler forvandles retten og den hvide fisk til en sand forårsbebuder.
Når fisken bages med en crust, beskyttes overfladen, så fisken forbliver saftig, samtidig med at fisken får en fin urtesmag.
Ingredienser
- 8 rødspættefileter uden skind
- 400 g nye kartofler
- ½ citron
- 1 stk fennikel
- 1 stk zittauerløg
- 1 dl Løgismose hvidvin no 01
- ½ dl pernod
- 1 dl god olivenolie
- 1 lille glas kapers
- friske krydderurter f.eks. kørvel, persille, dild
- Ramsløgscrust
- 60 g blødt Løgismose smør
- 50 g hakket ramsløg
- 2 stk æggeblommer
- 1 tsk salt
- 40 g Pankorasp
- ½ citron skal heraf
Sådan gør du
Step 1.
Kog kartofler let møre i velsaltet vand og lad dem køle.
Step 2.
Blend alle ingredienserne til crusten godt sammen.
Step 3.
Halvér kartofler og skær fennikel, løg og citron i skiver.
Step 4.
Forvarm ovnen til 200 °C.
Step 5.
Læg kartofler og grøntsager i bunden af et ildfast fad og vend med kapers, olivenolie, hvidvin og Pernod.
Step 6.
Rul rødspættefilterne, salt dem og smør fisken med et gavmildt lag af ramsløgscrusten. Fordel fisken i fadet med grøntsager og bag i ovnen i ca. 20 min. Stik i fisken for at sikre, at den er færdig.
Step 7.
Drys med lidt flagesalt og top med en gavmild mængde friske urter fra haven ved servering.
Tip
Er det ikke længere sæson, kan du snildt erstatte ramsløg med andre friske urter. Prøv f.eks. bredbladet persille, estragon, dild eller en blanding af dine yndlingsurter.
Tip
Du kan sagtens erstatte rødspætten med andre fladfisk – vær dog opmærksom på tilberedningstiden.
Tip
Stik i fisken med en stegenål. Rå fisk er sejt og med masser af modstand. Når fisken er stegt, er den blød og der er næsten ingen modstand. Husk, at fisk trækker ligesom kød, så når den er stegt færdigt, skal den hvile et par minutter inden servering.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...