4/4/2024
|
Magasin 2 2024
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket med en ramsløgscrust og serveret med nye, danske kartofler forvandles retten og den hvide fisk til en sand forårsbebuder.
Når fisken bages med en crust, beskyttes overfladen, så fisken forbliver saftig, samtidig med at fisken får en fin urtesmag.
Ingredienser
- 8 rødspættefileter uden skind
- 400 g nye kartofler
- ½ citron
- 1 stk fennikel
- 1 stk zittauerløg
- 1 dl Løgismose hvidvin no 01
- ½ dl pernod
- 1 dl god olivenolie
- 1 lille glas kapers
- friske krydderurter f.eks. kørvel, persille, dild
- Ramsløgscrust
- 60 g blødt Løgismose smør
- 50 g hakket ramsløg
- 2 stk æggeblommer
- 1 tsk salt
- 40 g Pankorasp
- ½ citron skal heraf
Sådan gør du
Step 1.
Kog kartofler let møre i velsaltet vand og lad dem køle.
Step 2.
Blend alle ingredienserne til crusten godt sammen.
Step 3.
Halvér kartofler og skær fennikel, løg og citron i skiver.
Step 4.
Forvarm ovnen til 200 °C.
Step 5.
Læg kartofler og grøntsager i bunden af et ildfast fad og vend med kapers, olivenolie, hvidvin og Pernod.
Step 6.
Rul rødspættefilterne, salt dem og smør fisken med et gavmildt lag af ramsløgscrusten. Fordel fisken i fadet med grøntsager og bag i ovnen i ca. 20 min. Stik i fisken for at sikre, at den er færdig.
Step 7.
Drys med lidt flagesalt og top med en gavmild mængde friske urter fra haven ved servering.
Tip
Er det ikke længere sæson, kan du snildt erstatte ramsløg med andre friske urter. Prøv f.eks. bredbladet persille, estragon, dild eller en blanding af dine yndlingsurter.
Tip
Du kan sagtens erstatte rødspætten med andre fladfisk – vær dog opmærksom på tilberedningstiden.
Tip
Stik i fisken med en stegenål. Rå fisk er sejt og med masser af modstand. Når fisken er stegt, er den blød og der er næsten ingen modstand. Husk, at fisk trækker ligesom kød, så når den er stegt færdigt, skal den hvile et par minutter inden servering.
Andre forslag
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...