1/1/1970 |
Braiseret kalveskank
Med svampe og vinter grønt. Denne ret skal du selvfølgelig ikke starte på, når du kommer hjem efter arbejde, og hele familien skal fodres inden for 1 time. Lav den i stedet i weekenden, hvor der er lidt bedre tid. retten i sig selv er ikke tidskrævende at lave, det hele passer mere eller mindre sig selv. Den lange tilberedning betyder, at du ud over et meget velsmagende og mørt stykke kød, får en sauce, der smager umådeligt godt.
Ingredienser
- 1 stk kalveskank
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 stk skrællet gulerod i grove tern
- ½ stk skrællet knoldselleri i grove tern
- 3 stk grofthakkede løg
- 6 fed hvidløg
- 10 kviste timian
- 2 stk laurbærblade
- 2 spsk tomatpuré
- 2 l ikke alt for kraftig kalvefond
- Vand
- Salt og friskkværnet peber
- Tilbehør
- 8 stk skrællede gulerødder med top
- 12 stk pillede skalotteløg
- 400 g blandede svampe , f.eks. karl johan, kantareller indigo, brun markchampignon og østershatte
- 1 tsk Løgismose smør
- 1 tsk vindruekerneolie
- Evt. brød
Sådan gør du
Step 1.
Brun skanken godt på en pande i vindruekerneolie og krydr med salt og peber. Læg den derefter i en stor stegegryde eller en høj og smal bradepande. Kom grøntsager, timian, laurbærblade og tomatpuré ved. Tilsæt kogende kalvefond og fyld efter med kogende vand, til det hele lige er dækket. Dæk gryden eller bradepanden låg eller med alufolie og sæt den i ovnen ved 80 grader i 12 timer.
Step 2.
Tag skanken op af bouillonen og lad den afkøle let, inden kødet skæres fra og lægges på køl. Sigt bouillonen og kog den ind til ca. 1⁄2 l. Læg gulerødderne med top og de pillede skalotteløg i saucen og lad dem koge møre.
Step 3.
Steg imens svampene på en pande i lidt smør og vindruekerneolie. Når grøntsagerne er møre tilsættes kødet, som også varmes i saucen. Afslut med at tilsætte svampene.
Step 4.
Server gerne retten direkte i stegegryden. Du kan f.eks. servere et par stykker groft landbrød til.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...