27/10/2019
|
Magasin 8 2019
Cacio e pepe
Den italienske klassiker spækket med sort peber og ost
Ingredienser
- 400 g spaghetti eller bucatini
- 40 g Løgismose smør
- 150 g revet Pecorino Romano
- 50 g revet Parmigiano-Reggiano
- 1 spsk friskkværnet peber
- Kogevand fra pastaen
- Evt. frisk trøffel
Sådan gør du
Step 1.
Kog pastaen i en stor gryde, ca. 3 minutter mindre end angivet på pakken – pastaen skal være meget al dente.
Step 2.
Rist den friskkværnede peber godt af på en tør pande, og sørg for at det får rigeligt varme så alle aromaer frigives. Tilsæt smør til panden med peber og lad smørret bruse godt af.
Step 3.
Tilsæt ca. 1,5-2 dl. kogevand fra pastaen til panden med smør og peber og lad det samle sig.
Step 4.
Skru godt op for varmen på panden og tilsæt den ikke-færdigkogte pasta og vend godt rundt i væsken på panden. Lad blandingen samle sig i ca. 3 minutter, til pastaen er perfekt al dente.
Step 5.
Tilsæt til sidst den revne ost, som vendes godt rundt med pastaen, så hele retten samler sig.
Step 6.
Servér med det samme med friskkværnet peber på toppen og eventuelt friskrevet trøffel hvis det skal være ekstra godt.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...Salat med mormordressing på rygeost
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...