1/7/2022
|
Magasin 4 2022
Coq au Riesling
Coq au Riesling er ren Løgismose klassik. I 10’erne, før det blev moderne at købe sit måltid på glas, kunne man på Nordre Toldbod hente den alsaciske, lyse og lette take på den klassiske Coq au Vin, og naturligvis få anbefalet den helt rette flaske Riesling til.
Moderne eller ej, Coq au Riesling holder og Magnus’ version med små karotter, bælgede ærter, økologisk bacon og Løgismose kyllingen er ren sommerlykke.
Det her er opskriften, du skal prøve – måske den går hen og bliver den næste klassiker hjemme hos dig!
Ingredienser
- 1 stk Løgismose kylling delt i 8 stykker
- 150 g tørsaltet bacon
- 1 flaske Riesling
- 1 kvist timian
- 2 laurbærblade
- 4 fed hvidløg
- 20 peberkorn
- 2 dl Løgismose æblemost
- Løgismose olivenolie til stegning
- Løgismose smør til stegning
- 1 liter hønsefond
- 1 melbolle
- Løgismose piskefløde 38%
- 1 spsk Løgismose creme fraiche 18%
- 10 nye gulerødder , skyllet og skåret i mundrette stykker
- 10 nye løg , skåret i halve eller kvarte
- 500 g ærter i bælg , bælget
- Urter til garnering , f.eks. estragon, kørvel, persille
Sådan gør du
Step 1
Drys kyllingestykkerne med salt og læg dem i en beholder med hvidvin, timian, laurbærblade, hvidløg og peberkorn. Lad kyllingen ligge i marinaden alt fra 1 – 2 timer eller hvis tiden er til det, natten over.
Step 2
Tag kyllingestykkerne op af væsken og dup dem tørre.
Step 3
Hæld væsken i en gryde sammen med æblemost og urter. Kog det ind til det halve.
Step 4
Steg kyllingestykker og bacon gyldenbrunt i smør og olie.
Step 5
Sigt urterne fra væsken.
Step 6
Tilsæt fond og kyllingelårene. Lad lårene simre under låg i 15-18 minutter. Tilsæt så bryststykkerne samt bacon de sidste 15-18 minutter.
Step 7
Tilbered imens gulerødder og nye løg i en klat smør og 2-3 spsk. vand i en kasserolle, til de er al dente. Sæt til side.
Step 8
Tag kyllingestykker og bacon op af gryden med fond, dæk til og lad trække.
Step 9
Jævn den tilbageværende fond med en melbolle og tilsæt en lille smule piskefløde og creme fraiche.
Step 10
Kom kylling, bacon, gulerødder, løg samt bælgede ærter tilbage i fonden, når den er færdig.
Step 11
Varm det hele igennem og servér med det samme, gerne med nye kartofler og top med masser af urter.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...