30/6/2022 | Magasin 4 2022
Coq au Riesling
Coq au Riesling er ren Løgismose klassik. I 10’erne, før det blev moderne at købe sit måltid på glas, kunne man på Nordre Toldbod hente den alsaciske, lyse og lette take på den klassiske Coq au Vin, og naturligvis få anbefalet den helt rette flaske Riesling til. Moderne eller ej, Coq au Riesling holder og Magnus’ version med små karotter, bælgede ærter og Løgismose økologisk bacon er ren sommerlykke. Det her er opskriften, du skal prøve – måske den går hen og bliver den næste klassiker hjemme hos dig!
Ingredienser
- 1 stk Løgismose kylling delt i 8 stykker
- 150 g tørsaltet bacon
- 1 flaske Riesling
- 1 kvist timian
- 2 laurbærblade
- 4 fed hvidløg
- 20 peberkorn
- 2 dl Løgismose æblemost
- Løgismose olivenolie til stegning
- Løgismose smør til stegning
- 1 liter hønsefond
- 1 melbolle
- Løgismose piskefløde 38%
- 1 spsk Løgismose creme fraiche 18%
- 10 nye gulerødder , skyllet og skåret i mundrette stykker
- 10 nye løg , skåret i halve eller kvarte
- 500 g ærter i bælg , bælget
- Urter til garnering , f.eks. estragon, kørvel, persille
Sådan gør du
Step 1.
Drys kyllingestykkerne med salt og læg dem i en beholder med hvidvin, timian, laurbærblade, hvidløg og peberkorn. Lad kyllingen ligge i marinaden alt fra 1 – 2 timer eller hvis tiden er til det, natten over.
Step 2.
Tag kyllingestykkerne op af væsken og dup dem tørre.
Step 3.
Hæld væsken i en gryde sammen med æblemost og urter. Kog det ind til det halve.
Step 4.
Steg kyllingestykker og bacon gyldenbrunt i smør og olie.
Step 5.
Sigt urterne fra væsken.
Step 6.
Tilsæt fond og kyllingelårene. Lad lårene simre under låg i 15-18 minutter. Tilsæt så bryststykkerne samt bacon de sidste 15-18 minutter.
Step 7.
Tilbered imens gulerødder og nye løg i en klat smør og 2-3 spsk. vand i en kasserolle, til de er al dente. Sæt til side.
Step 8.
Tag kyllingestykker og bacon op af gryden med fond, dæk til og lad trække.
Step 9.
Jævn den tilbageværende fond med en melbolle og tilsæt en lille smule piskefløde og creme fraiche.
Step 10.
Kom kylling, bacon, gulerødder, løg samt bælgede ærter tilbage i fonden, når den er færdig.
Step 11.
Varm det hele igennem og servér med det samme, gerne med nye kartofler og top med masser af urter.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...