Coq au riesling
Skal Alsace-stemningen for alvor gennemføres er det, i selskab med de charmerende hvide vine, næsten obligatorisk at sætte coq au Riesling på bordet. Det lyse og lette take på den klassiske coq au vin, som traditionen tro tilberedes med rødvin, er et friskt og behageligt fedmefuldt indslag i sommerkøkkenet. Nyder du den fritgående kylling i cremet alsacisk flødesauce med et duggende køligt glas af de viste vine, er det lige før tilværelsen bliver for god... men også kun lige før.
Ingredienser
- 1 pakke Løgismose håndskårne kyllingelår
- 80 g tør bacon eller panchetta
- 300 g svampe - gerne lidt blandede
- ¼ stk knoldselleri
- 2 stk rødløg
- 2 fed hvidløg
- Frisk timian
- Et par laurbærblade
- ¼ l Riesling
- ¼ l Løgismose piskefløde
- Salt og friskkværnet peber
- 1 bundt bredbladet persille
Sådan gør du
Step 1
Varm en stegegryde op, og brun kyllinglårene rigtig godt af ved mellem-varme (ca. 10 min på skindsiden og 5 min. på den anden side). Svampe og selleri renses, skæres i passende stykker og tilsættes i gryden sammen med tern af bacon, og det hele brunes godt af.
Step 2
Løg pilles, vaskes og skæres i både og kommes i gryden. Timian vaskes og tilsættes sammen med hvidvinen.
Step 3
Lad alkoholen koge af vinen og tilsæt nu fløden. Sæt låg på, skrue ned, og lad det simre i 35-45 min. ved svag varme.
Step 4
Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft. Drys hakket persille ud over retten lige før serve- ring. Spis retten med kartoffelmos eller pasta.
Andre forslag
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...Grøn risotto med spinat og ramsløg
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...