24/3/2020
|
Løgismose i Netto
Dhal
Drag med vores kokke til det aromatiske, indiske køkken med den vegetariske klassiker dhal. Dhal'en er rig på umami fra røde linser, tomater og Garam Masala og varme smagsnoter fra ingefær og chili.
Ingredienser
- 80 g løg , finthakket
- 2 fed hvidløg
- 1½ cm ingefær
- 3 spsk neutral olie
- ½ rød chili cirka og alt efter styrke
- 1 tsk garam masala
- 230 g røde linser
- 1 dåse hakkede flåede tomater
- 5 dl vand
- 1 grøntsagsbouillon terning
- 1 stor gulerod
- ¼ hokkaido-græskar
- ½ bundt koriander
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Ordn alle grøntsagerne. Snit løg, hvidløg, ingefær og chili fint. Skyld og skær gulerødder og hokkaidogræskar i tern. Hak koriander groft.
Step 2
Sautér løg, hvidløg, ingefær og chili i olie. Tilsæt Garam Marsala og røde linser og lad det sautere i et par minutter.
Step 3
Tilsæt herefter tomater, vand og bouillon og lad det simre.
Step 4
Tilsæt gulerødder og græskar efter 5 minutter og lad dhalen simre videre til linserne er møre. Smag til med koriander og salt.
Step 5
Servér med ris, hakket koriander og en glat creme fraiche eller græsk yoghurt.
Tip
Prøv at komme frisk spinat i dhal’en lige før servering, det giver et ekstra pift.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...Salade chèvre chaud
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...