1/9/2021
|
Magasin 7 2021
Gråand i rødbede-symbiose
Der er noget utrolig tilfredsstillende ved at bruge rub og stub af en råvare. I denne opskrift får både top, bede og juice ben at gå på. Ligeså gør andens bryst og lever. Servér retten til et glas Morgon og oplev, hvad det vil sige, når alting går op i en højere enhed.
Ingredienser
- 2 stk gråandebryst
- 2 stk andelever ,fersk
- 300 g blandede små rødbeder , gerne med top
- 1 l rødbedejuice
- 1 l hønsefond
- 1 dl balsamico
- 50 g kold Løgismose smør i tern til sauce
- Olie og Løgismose smør til stegning
- Salt og peber
- Rød skovsyre til pynt
Sådan gør du
Step 1
Kom hønsefond, rødbedejuice og balsamico i en gryde og kog ind til ca. 3 dl.
Step 2
Skær toppene af bederne og skyl dem grundigt for jord. Gem til senere. Rens bederne og kog dem møre i letsaltet vand.
Step 3
Rids skindet på andebrysterne uden at ridse ned i kødet, og drys med salt. Kom olivenolie på en pande og læg andebrysterne på med skindsiden nedad. Skru op på middelvarme, så fedtet akkurat smelter og skindet steges sprødt, ca. 6-7 minutter. Vend brysterne og steg yderligere, indtil kødet giver efter, ca. 6-7 minutter.
Step 4
Krydr andelever med salt, vend i mel og steg dem 1-2 minutter på hver side i rigeligt smør og olivenolie.
Step 5
Lad andebryster og andelever trække i 4-5 minutter.
Step 6
Pisk 50 g koldt smør, skåret i tern, i den lune reducerede rødbedejuice-sauce.
Step 7
Damp de grønne bedetoppe og de møre beder i vand til sat 1 spsk smør, et par minutter og anret dem på en tallerken. Skær andebryster- og lever i skiver à 2 cm og anret ovenpå. Top med rødbedesauce og skovsyre.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...Lammekam
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...